DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Na drugi tekmi v Frenštatu Rogljeva in Breclova med deseterico

18.08.2018

Na četrti tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v češkem Frenštatu je Špela Rogelj osvojila 7., Jerneja Brecl 8. in Nika Križnar 13. mesto.

Jerneja Brecl je vedno bližje samemu vrhu (c) SloSki

Na drugi ženski tekmi poletne velike nagrade v češkem Frenštatu smo imeli štiri skakalke. Po včerajšnji tekmi je proti domu zaradi družinskih obveznosti odpotovala Ema Klinec, v kvalifikacijah pred današnjo tekmo pa je bila zaradi neustreznega dresa diskvalificirana Urša Bogataj. Po prvi serji je bila tako najboljša Jerneja Brecl, ki je z 99.5 metri in 111,9 točkami zasedala visoko 7. mesto. Špela Rogelj je s 103 metri postavila nov rekord skakalnice, skupaj pa je bila s 107,1 točkami na 10. mestu. Nika Križnar si je točke zagotovila s 94 metri ter 100,7 točkami, žal pa je bila za finalistke prekratka Katra Komar, ki je z 82.5 metri osvojila 35. mesto  Znova je vodila Sara Takanaši z 98 metri in 118,6 točkami pred Maren Lundby, ki je zbrala 117,2 točk, tretja je bila Juki Ito s 115,0 točkami.

V finalni seriji je Križnarjeva skočila 99 metrov, s skupno 211,3 točkami pa je končala na 13. mestu. Rogljeva je z 98 metri in skupno 228,2 točkami napredovala na sedmo mesto, tik pred mlado Breclovo, ki je z 92.5 metri in 224,2 točkami torej končala na osmem mestu. Še četrte zmage letos se veseli Takanašijeva z 253,1 točkami pred rojakinjo Itovo, ki je zbrala 245,1 točk, tretje mesto je osvojila Lundbyjeva z 243,8 točkami. 

Špela Roglej je bila po uspešnem koncu tedna v Frenštatu, ko se je dvakrat zanesljivo uvrstila med deseterico lahko dobre volje: "Sem zelo zadovoljna, saj sem naredila take skoke, kot sem si zadala. Rezultatsko to trenutno pomeni mesta, kjer sem bila včeraj in danes, bo pa potrebnega še nekaj dela, da se približam oz. celo prehitim najboljše." Rogljeva se je na kratko ozrla tudi k novi trenerski ekipi, ki je pred sezono prevzela reprezentanco, Zoranu Zupančiču in pomočniku Anžetu Lavtižarju: "Naredili smo nekaj manjših sprememb. Zoran in Anže sta nova pridobitev, nov način treniranja, pozna se neka nova energija. Trening praktično niti ni tako drugačen, morda se razlikuje le fokus. Fokusiram se predvsem na zimo, poletje pomeni le pripravo na zimo."

Veliko dogajanja okrog dresov

Glavni trener Zupančič je takole povzel minuli vikend na Češkem: "S preteklim vikendom smo izredno zadovoljni. Že na treningu smo dokazali, da smo celoten voz premaknili naprej. Kvalifikacije, včeraj in danes, so se nam izšle super. Pohvalil bi Špelo Rogelj, ki je bila četrta včeraj, mesto za njo pa Ema Klinec. Tudi ostala dekleta stopnjujejo svojo formo. Lahko rečem, da smo danes, kljub temu, da smo nastopili brez najboljših dveh tekmovalk, zadovoljni. Ema je odšla na poroko sestre Barbare, žal je bila v kvalifikacijah diskvalificirana Urša Bogataj, trenutno ena najmočnejših tekmovalk. Trenutno se dogaja nekaj stvari na področju kontrole dresov. Sam lahko povem, da skačemo z enakimi dresi kot pozimi, vendar kontrolorji nekako tu kažejo svojo moč. Dogaja se, da je nekaj tekmovalk diskvalificiranih, tako naših kot ostalih. Kljub temu, da smo bili danes brez dveh najmočnejših, sta se dve uvrstili med deseterico. Svoj najboljši rezultat je osvojila Jerneja Brecl, tudi Špela je bila ponovno med deset. Nika Križnar lepo stopnjuje svoje uvrstitve, mesto za mestom. Trenutno imamo vsaj štiri tekmovalke, ki lahko skačejo med deseterico. Včasih se zgodi kakšen ponesrečen skok, a celotna slika je trenutno odlična." In še kratkoročni načrt za naše najboljše tekmovalke: "Trenirali bomo v Planici na veliki skakalnici. Ema, Špela, Urša in Jerneja odhajajo v Rusijo na veliko skakalnico v Čajkovskem. Trening bomo posvetili razvoju opreme in nadaljnemu razvoju tehnike in priprave kar doma v Planici."

Pred dekleti je zdaj kar dolg tekmovalni premor tekem poletne velike nagrade. Le ta se bo nadaljevala 7. septembra v ruskem Čajkovskem.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov