DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Zajcu do prvih stopničk v Courchevelu zmanjkalo le pol točke

11.08.2018

Timi Zajc je v Courchevelu na četrti posamični tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih osvojil odlično četrto mesto, za prvimi stopničkami v karieri je zaostal le za pol točke.

Timi Zajc je v Courchevelu skočil do rezultata kariere (c) SloSki

Na četrto tekmo poletne velike nagrade v smučarskih skokih v francoskem Courchevelu se je skozi dopoldanske kvalifikacije uspelo prebiti petim od šestih Slovencev. Najboljši med kvalifikanti je bil Timi Zajc, Domen Prevc je vpisal peto oceno. V prvi seriji sta se nato do novih točk uspela prebiti le Zajc in Anže Lanišek. Zajc je s 125 metri in 112,5 točkami v enih slabših vetrovnih pogojev zasedal peto mesto, Lanišek je bil s 123.5 metri in 103,8 točkami na 17. mestu. Vodil je Rus Jevgenij Klimov s 132 metri in 124,6 točkami, daleč zadaj sta bila Avstrijce Daniel Huber s 128.5 metri in 116,7 točkami ter Stefan Kraft s 123.5 metri in 115,1 točkami. Jukija Sato je na četrtem mestu zbral 113,7 točk. Domen Prevc je s 112.5 metri zasedel 37. mesto, Tomaž Naglič je osvojil 45., Rok Justin pa 47. mesto.

Timi Zajc je bil po današnjem dolgem dnevu v Courchevelu upravičeno znova dobre volje: "V kvalifikacijah sem naredil kar dober skok, nisem bil pod pritiskom. Na tekmi mi je malo zmanjkalo do stopničk, a sem vseeno vesel. Te pol točke bi se dalo izvleči pri doskoku, a tudi skok ni bil tehnično še pravi in to me motivira za naprej, torej da za zimo pride tisto, kar je najbolj pomembno. Zelo sem zadovoljen, da sem vseskozi zraven najboljših, da me malenkosti ločijo od stopničk." Tudi glavni trener Gorazd Bertoncelj se iz Francije lahko vrača z nasmehom na ustih: "Zadovoljni smo z rezultatom Timija Zajca. Res je zmanjkalo le pol točke do stopničk, a naj bo to rezerva za prihodnje tekme, predvsem za pozimi. Zelo smo zadovoljni tudi z rezultatom Anžeta Laniška, manj pa s ponesrečenim skokom Domna Prevca, ki je dobro odskakal v kvalifikacijah. Prva serija je bila zelo težka v spreminjajočem se vetru, ko je bilo potrebno imeti tudi malo sreče. Zdaj se bomo resnično pripravili, trening bomo gradili na tehniki. Do zdaj, do teh tekem nam je manjkalo tega pravega, tehničnega treninga, a zdaj imamo na razpolago šest tednov, da se res dobro pripravimo na zimo." 

V finalni seriji sta oba naša še popravila svoji uvrstitvi. Lanišek je s 118.5 metri in skupno 222,4 točkami napredoval do letošnjega rezultata sezone na 12. mestu, Zajc pa je prve stopničke v karieri napadel s 128.5 metri ter z 247,4 točkami. Žal mu je na koncu do stopničk zmanjkalo le pol točke, toliko več je namreč zbral Roman Koudelka, sicer deveti po prvi seriji. Zmage se je veselil Klimov z 259,9 točkami pred Huberjem, ki je zbral 254,3 točk.

Karavana se bo naslednjič pomerila v japonski Hakubi čez dva tedna, kjer bo, podobno kot na še kasnejših tekmah v Rusiji, Slovenija nastopila z B ekipo.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov