DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Timi Zajc v Einsiedelnu znova med najboljšo deseterico

04.08.2018

Na tretji posamični tekmi letošnje poletne velike nagrade v smučarskih skokih je Timi Zajc v švicarskem Einsiedelnu znova skočil na zelo dobro 10. mesto. Nova zmaga Kamila Stocha, ki si jo je tokrat razdelil z rojakom Piotrom Zylo.

Timi Zajc je tudi na tretji tekmi skočil med najboljšo petnajsterico (c) SloSki

Na tretji posamični tekmi letošnje sezone poletne velike nagrade v smučarskih skokih smo Slovenci imeli pet predstavnikov, vse ki so z Gorazdom Bertoncljem in strokovnim vodstvom ekipe pripotovali v Švico. Žal se je že po prvi seriji tekma na srednji skakalnici končala za četverico naših. Ernest Prišlič je za prvimi točkami poletne velike nagrade na 33. mestu s 107 metri zaostal vsega 0,7 točke, daleč nista bila niti Tomaž Naglič in Domen Prevc s po 106 metri na 37. in 38. mestu. Tilen Bartol je bil žal zaradi neustreznega dresa diskvalificiran. Tako je bil naš edini finalist Timi Zajc, ki še naprej kaže dobre predstave ob začetku te sezone. S 112.5 metri in 126,7 točkami je zasedal 15. mesto, imel pa je dobro izhodišče za napad v finalni seriji. Po prvi seriji je bilo na prvih petih mestih kar pet Poljakov, najboljši v tem poletju, Kamil Stoch pred Piotrom Zylo, Jakubom Wolnyjem, Stefanom Hulo in Dawidom Kubackim.

V finalni seriji je Zajc za razliko od prvih dveh tekem napredoval, skočil je 109 metrov, s skupno 250,8 točkami pa se je povzpel do zelo dobrega desetega mesta. Na koncu dvojna poljska zmaga. Stoch si jo je tokrat razdelil z Zylo, poker Poljakov na vrhu je s tretjim mestom razbil Rus Jevgenij Klimov, sicer šesti po prvi seriji. Ti trije skakalci so na koncu odstopali od konkurence, ločilo jih je vsega 0,4 točke, četrti Wolny pa je zaostal že 8,8 točk.

Naslednja tekma bo na sporedu naslednjo soboto na veliki skakalnici v francoskem Courchevelu, kjer bodo dan prej tekmovala tudi dekleta.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov