DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalke pred prvo tekmo poletne velike nagrade z novim trenerjem

25.07.2018

Pod vodstvom novega trenerja Zorana Zupančiča in njegovega pomočnika Anžeta Lavtižarja so danes zadnji trening v Kranju pred odhodom na prvo tekmo letošnje poletne velike nagrade opravile naše najboljše smučarke skakalke z izjemo Maje Vtič, ki okreva po operaciji kolena.


Skakalke bodo jutri odpotovale na prvo postajo letošnje poletne velike nagrade v nemški Hinterzarten, kjer jih v petek čakajo kvalifikacije, v soboto pa posamična tekma. Zoran Zupančič, glavni trener naših deklet, bo v Nemčijo odpeljal šest skakalk, ki so bile danes prisotne na zadnjem treningu v Kranju. Kaj so povedale, si lahko preberete spodaj. Po tekmi v Nemčiji dekleta čaka še šest preizkušenj, ena od teh bo tudi tekma mešanih parov.

Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance

Načrt je, da gradimo ekipo. Dekletom sem najprej predstavil skupne cilje, to, kaj je naš namen. Smo na najvišjem nivoju in tak pristop smo tudi sami naredili. Povedal sem jim, da to pričakujem tudi od njih. Začeli smo z zelo visokim ritmom. Tekmovalke so trenutno pripravljene normalno, naredili smo že prvi vložek močnih treningov in kar lepo število skokov. Trenutno imamo preko 220 skokov, kar je dobra številka za ta trenutek in zato gremo lahko brez skrbi v prihajajoča tekmovanja.

V Nemčijo potujejo Nika Križnar, Ema Klinec, Špela Rogelj, Urša Bogataj, Katra Komar in Jerneja Brecl. Maja Vtič okreva po operaciji kolena. Njen povratek pričakujemo sredi avgusta. Prve skoke pričakujemo v drugi polovici avgusta.

Ema Klinec

Imamo novega trenerja in novega pomočnika, kar je nedvomno sprememba. V pogonu smo že od maja, tako da smo se drug drugega že kar dobro navadili. Kakšne stvari zdaj potekajo že veliko bolj spontano kot so na samem začetku. Sami treningi so drugačni kot prejšnja poletja, tudi določene vaje delam čisto na novo, čeprav imam že kar nekaj izkušenj s programi treningov. Res pa je, da se zdaj osredotočam samo nase in to se mi zdi najbolj pomembno. V preteklosti so bile določene napake storjene in iz tega se skušam čimveč naučiti.

Nika Križnar

Prvi del priprav je bil bolj pripravljalni del. Imeli smo priprave v Planici, nekaj domačih tekem in nazadnje FIS pokal v Beljaku. Po tisti tekmi smo imele en teden prosto, šle smo na morje, na oddih. Po koncu dopusta smo začeli s tekmovalnim delom. Najprej smo imele priprave v Planici, zdaj smo v Kranju in zdaj nas čaka pot v Hinterzarten. Prve tekme se vedno zelo veselim.

Urša Bogataj

Počutje je trenutno super, nenazadnje tudi skačem zato, ker mi je to všeč. Skušam uživati in trenirati, da bi bilo čim boljše. Večjih sprememb glede na prejšnje sezone pri pripravah ni. Sama imam drugačen počep že dve sezoni, sicer pa večjih sprememb ni. Poizkušamo delati čim bolje.

Špela Rogelj

Po sezoni smo imele nekaj malega premora, nato smo dobile novega trenerja in novega pomočnika. Cel program je zapeljan malce drugače, ostalo pa je vse dokaj podobno. Sredi maja smo začeli skakati in zdaj se pripravljamo na prve tekme. Hinterzartna se že veselimo, veselimo se tekmovalnega ritma, da vidiš kje si, kaj je potrebno še narediti. Lepo je spet nastopiti na tekmi.

Jerneja Brecl

Do zdaj smo kar veliko skakali, približno trikrat na teden najmanj. Za nami je že nekaj dobrih in tudi nekaj slabih skokov. Tu pa tam se že najde kakšen pravi, dober skok. Počasi gredo stvari v pravo smer in veselim se že prvih tekem tega poletja.

Katra Komar

Na skakalnici sem največ časa posvetila sami letni fazi, kar sem že izboljšala. Predvsem delam na tem, da lepo obrnem smuči v čim boljši položaj za letenje. Povedano drugače, delam na tem, da čimbolje izkoristim zračno oporo. Za tekmo v Nemčiji nimam velikih pričakovanj. Počakajmo, kako se bo izšlo in bomo potem vedeli več za naprej.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov