DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Ekipni uvod pričakovano dobili Poljaki, naši na četrtem mestu

21.07.2018

Uvodna tekma poletne velike nagrade v poljski Wisli je prinesla pričakovano ekipno zmago domače reprezentance, Tilen Bartol, Bor Pavlovčič, Tomaž Naglič in Timi Zajc so končali na odličnem četrtem mestu.

Bor Pavlovčič je prvič nastopil na ekipni tekmi poletne velike nagrade (c) SloSki

Ekipna tekma je znova predstavljala uvod v letošnjo poletno sezono smučarjev skakalcev v poljski Wisli. To je bila hkrati tudi prva uradna tekma novega glavnega trenerja naših skakalcev, Gorazda Bertonclja, ki je skupaj s pomočniki v ekipo postavil Tilna Bartola, Bora Pavlovčiča, Tomaža Nagliča in Timija Zajca. Bartol je tekmo odprl s 124.5 metri in 123,6 točkami, kar je bilo dovolj za 4. mesto po prvi skupini tekmovalcev. Slabše, 112 metrov je nato skočil Pavlovčič, naše je na petem mestu utrdil Naglič s 122 metri. Odličen je bil nato v zadnji skupini Zajc, ki je s 129 metri in 130,8 točkami imel drugo oceno skupine, s skupno 465,6 točkami pa so naši zasedali četrto mesto po prvi seriji. Pričakovano in prepričljivo so vodili domačini Poljaki s 540,3 točkami pred Nemci, ki so zbrali 495,6 točk, tretji so bili Norvežani s 494,2 točkami, peti pa Avstrijci s 465,3 točkami.

V finalni seriji je Bartol ponovil daljavo prve serije s 124.5 metri, Pavlovčič je skočil 119.5 metrov, Naglič še pol metra dlje, Zajc pa je s 126.5 metri še enkrat potrdil zelo dobro formo v tem trenutku. S skupno 945,4 točkami so naši na koncu zanesljivo osvojili visoko četrto mesto, dobrih 20 točk pred Japonci. "Danes sem že v poizkusni seriji naredil dober skok, vsi trije skoki so bili danes zelo konstantni. V prvi seriji je bil skok zelo dober, v drugi sem bil malce utrujen, zato je bilo malce slabše, a vseeno so bili metri dobri. Že včeraj na kvalifikacijah sem skakal dobro, torej od prvega skoka naprej tu kažem konstatne skoke. S četrtim mestom smo zadovoljni, vsak za sebe pa ve, kje ima rezerve, kje še lahko napredujemo. Upam, da mi jutri uspeta še dva konstantna skoka in tako bo za mano popoln vikend," je po tekmi povedal peti najboljši posameznik tekme, Zajc.

Konkurenco so s 1073,3 točkami deklasirali Dawid Kubacki, Maciej Kot, Kamil Stoch in Piotr Zyla, drugi so bili Nemci s 1002,0 točkami, tretji pa Norvežani z 998,1 točkami. Takole je premierno tekmo na mestu glavnega trenerja na najvišjem nivoju pokomentiral Gorazd Bertoncelj: "Premierna tekma je za nami, smo delno zadovoljni tako z rezultati posameznikov kot s posameznimi skoki. Imamo še veliko dela, rezerv je ogromno, vidimo, kje smo še šibki in na temu bomo gradili naprej. V začetne tekme smo šli skoraj povsem brez pričakovanj, niti nismo vedeli kam trenutno sodimo. Zdaj vidimo, kam sodimo, kjer moramo delati in lahko se izboljšamo. Timi Zajc je trenutno na zelo visokem nivoju, je tik pod svetovnim vrhom. Seveda ima tudi on še nekaj rezerv. Dobro je, da imamo v ekipi takega posameznika, da lahko ostali sledijo temu trendu."

Jutri bo v Wisli na sporedu še posamična tekma s sedmimi našimi skakalci, poleg današnje četverice bodo nastopili še Domen Prevc, Anže Lanišek in Anže Semenič.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov