Tekaška reprezentanca na Pokljuki trenirala z Maiken Caspersen Falla

12.07.2018

Na Pokljuki je v minulih dneh skupne priprave opravila slovenska reprezentanca v teku na smučeh, kateri se je ob povabilu Katje Višnar priključila tudi olimpijska prvakinja Maiken Caspersen Falla.

Priprave na Pokljuki v družbi Maiken Caspersen Falla (c) BoBoNejc Brodar, glavni trener slovenske reprezentance

Nisem se ustrašil odgovornosti prevzema mesta glavnega trenerja naše reprezentance. Postavil sem se na vrh piramide in vem, da je to poleg časti oz. nagrade za dosedanje opravljeno delo, na meni velika odgovornost. Ta izziv sem sprejel z odprtimi rokami, skupaj s sodelavci, ki jo še gradimo, pa želim ustvariti ekipo za uspeh najkasneje v Planici 2023.

S tem, da Vesna Fabjan in Anamarija Lampič sodelujeta z drugimi trenerji, nimam težav, temu ne nasprotujem. Če se bodo punce priključile ekipi, bo potrebno slediti našemu programu, z odprtimi kartami pa lahko tudi iz takih sodelovanj vsi potegnemo maksimum.

Ola Vigen Hattestadt, pomočnik glavnega trenerja

Aprila sem zaključil mojo kariero in razmišljal sem, kaj naj storim. Vedel sem, da želim ostati v tekih, saj je to moja strast. Zelo sem vesel, da mi je to uspelo. Rad hodim vsak dan v službo. Moj glavni cilj je pomoč tekmovalcem, da izboljšajo svojo pripravljenost, da napredujejo, da postanejo močnejši. Upam, da bodo skladno s tem prišli tudi rezultati.  

Vesna Fabjan

Še vedno pridno treniram, morda še bolj zagnano kot v zadnjih sezonah, predvsem pa bolj umirjeno in fokusirano na stvari, ki so pomembne, na pomankljivosti, ki so se pokazale. V trening sem vključila še nekaj dodatnih ljudi, ki mi pomagajo. Zelo dobro smo se pripravili na prihajajočo sezono in za zdaj dobro sledimo temu načrtu. Trening, kot je bil današnji, je več kot dobrodošel, z veseljem se ob takšnih priložnostih pridružim reprezentanci. Nenazadnje je obisk olimpijske prvakinje enkratna priložnost za vse.

Anamarija Lampič

Počitnic je bilo konec že več kot dva meseca nazaj. Zdi se mi, da gre vse po načrtu. Letos je sezona, ko se lahko malce ekspirementira in to tudi počnem. Še vedno treniram s Steffanom Sarracom, imam drugačen načrt. Ko imamo priprave, pa se priključim ekipi in zdi se mi, da gre za zdaj res vse super. Glede uskladitve urnikov ni nobenih težav ne z ene in ne z druge strani. Steffano skrbi za moje priprave, reprezentanci pa se pridružim po dogovoru.

Katja Višnar

Priprave gredo po načrtu, s pripravljenostjo sem zadovoljna. Zaradi bolezni sem sicer res da že izgubila en teden treninga. Vem, koliko je to pomenilo v prejšnjih sezonah. Glede na to, da sem odločena, da bo to moja zadnja sezona, takšne bolezni utegnejo biti moteče. Zdaj sem se lepo vrnila, priprave so bile uspešne. Super je bilo, da se nam je pridružila Maiken Caspersen Falla, s katero sem navajena trenirati že z Norveške. Vesela sem bila, ko je izrazila željo, da bi se nam pridružila, mislim pa, da je tudi ona priprave dvignila na višji nivo. Žal mi je le današnje poškodbe, a časa do nove sezone je še dovolj.

Janez Lampič

Po operaciji noge se počasi vračam, a vseh vaj še ne morem delati, kot bi si želel. Mislim pa, da bo počasi spet tako, kot mora biti. Zdravniki so sicer opozorili, da se stvar na pet let lahko ponovi, a tu se ne da narediti nič. Zdaj imam en mesec zaostanka v treningih, a mislim, da imam do zime še dovolj časa, da to nadoknadim.

Miha Šimenc

Nova sezona, nov trener, nova ekipa. Začetek je čisto normalen. Veliko treninga. Zanimivo je to, da imamo v ekipi pomočnika trenerja, ki prihaja z Norveške. Mislim, da se z Nejcem Brodarjem dobro ujameta, všeč pa mi je, ker v trening prinaša nov pristop.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov