DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

FIS: V Beljaku na stopničkah Klinčeva, Križnarjeva in Mogel

08.07.2018

Avstrijski Beljak je včeraj in danes gostil uvodni tekmi FIS pokala v smučarskih skokih za sezono 2018/19 tako v ženski kot moški konkurenci.

Najboljša dekleta na prvi tekmi FIS pokala v Beljaku 2018 (c) SloSki

Novi glavni trener slovenskih deklet, Zoran Zupančič, je v Beljak odpeljal, z izjemo Maje Vtič, vse naše najboljše skakalke. Temu primerni so bili tudi rezultati. Ema Klinec je dvakrat skočila na drugo mesto, obakrat jo je ugnala le domačinka Chiara Hölzl. Na stopničkah je bila danes tudi Nika Križnar, ki je po prvi seriji vodila, v drugo pa je skočila slabše, podobno kot včeraj v prvi seriji, vseeno pa je danes osvojila tretje mesto. Četrta je bila danes Urša Bogataj, sedmo mesto sta si razdelili Špela Rogelj in Jerneja Brecl, točke je na 14. mestu pobrala tudi Katra Komar.


Današnja razglasitev (c) SloSki

Na včerajšnji tekmi je bila tik pod odrom znova Bogatajeva, Rogljeva je bila šesta, Breclova osma, Križnarjeva deveta, Komarjeva 21, točke pa je osvojila tudi mlada Jerneja Repinc Zupančič na 26. mestu.

V moški konkurenci je včeraj na stopničke s tretjim mestom skočil Žak Mogel, točke so osvojili še Lovro Vodušek na 14., Mark Hafnar na 20., Jernej Presečnik na 21. in povratnik Ernest Prišlič na 26. mestu. Danes je bil najboljši trinajsti Presečnik, Vodušek je bil 16., Hafnar 23., Mogel pa je bil diskvalificiran. Včerajšnjo tekmo je dobil Nemec Justin Nietzel, danes pa včeraj drugouvrščeni Švicar Luca Egloff. FIS pokal se bo prihodnji teden nadaljeval v poljskem Szczyrku.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov