V soboto bomo na Voglu dobili še državne prvake v big airu

12.04.2018


Deskarji prostega sloga so pretekli vikend na Kaninu tekmovali na FIS tekmi v snežnem parku (slopestyle-u), ki je bila hkrati tudi državno prvenstvo. Nova državna prvaka sta mladi perspektivni deskar iz Ljubljane Naj Mekinc ter udeleženka letošnjih olimpijskih igre v Koreji, Celjanka Kaja Verdnik. Freestyle karavana se s Primorske seli na Gorenjsko, v soboto (14.4.) bo na Voglu na sporedu še državno prvenstvo v skokih prostega sloga (big air).Naj Mekinc preteklo nedeljo na Kaninu (foto: Miha Matavž)

Državna prvaka v slopestyle-u Naj Mekinc in Kaja Verdnik

Tekma na Kaninu (poleg deskarjev so tekmovali tudi smučarji prostega sloga), ki jo je uspešno izvedla ekipa s Surf & Snowbaord kluba Medvedi Griže je minila v odličnem vzdušju. ˝Kako je bilo? Lepo. Super vreme, izvrstni pogoji v odlično pripravljenem parku, visok nivo deskanja, zadovoljni gledalci, prevlada mladincev in zavidljivo število, precej več kot prejšnja leta, najmlajših deskarjev in deskark,˝ je vtise kratko in jedrnato strnil trener slovenske mladinske reprezentance in mlajših selekcij Anej Miglar, ki se ni pozabil zahvaliti gostiteljem s Kanina. ˝Zelo so nam šli na roke, cel teden so nam bili na voljo, tako da smo z glavnim ˝šejperjem˝ Vidom Jerebom lahko ustrezno pripravili skoke in objekte na katerih so nastopajoči lahko pokazali svoj maksimum. Deskalo je nekaj več kot 40 fantov in deklet. Ogromno je bilo tistih najmlajših, do 12 leta. Za prihodnost se nam torej ni potrebno bati,˝ je zadovoljen Mariborčan, ki pa ga ne preseneča uspeh njegovih mladincev. ˝Vso sezono smo dobro delali, napredek je izjemen. Pravzaprav bi že lahko rekli, da se je zgodila oz. se dogaja t.i. ˝menjava generacij˝. Moji fantje z Najem Mekincem na čelu prevzemajo glavne vloge!,˝ pravi Miglar, čigar varovanci (1. Naj Mekinc, 2. Bono Kralj Kos in 3. Ožbe Kuhar) niso bili najboljši samo v mladinski kategoriji, pač pa tudi absolutno. Med dekleti je naslov članske državne prvakinje osvojila članica kluba organizatorja Kaja Verdnik, v mlajših kategorijah pa so prestižni naslov osvojili Pina Herženjak in Aljaž Sladič (do 12 let) ter Eva Sovinec in Ožbe Kuhar (do 15. let).˝Dvojna krona˝za Mekinca?

Ta vikend se bo na Voglu še zadnjič letos zbral večji del slovenske freestyle scene. Večina bo v tamkajšnjem parku trenirala že jutri, v soboto (14.4.) pa gre zares. Po jutranjem treningu se bo nekaj pred enajsto začelo še zadnje letošnje deskarsko državno prvenstvo (skoki prostega sloga / big air). Po treh skokih (za rezultat štejeta najboljša dva / ob različni rotaciji) bomo ob približno 15. uri že razglasili nove državne prvake. Tako kot na Kaninu v štirih kategorijah. Ob odsotnosti poškodovanega Tim Kevin Ravnjaka bo glavni favorit za zmago in s tem ˝dvojno krono˝ Naj Mekinc. V domačem parku bo zagotovo še posebej motiviran član Bizjakove ekipe za evropski pokal Peter Podlogar z Bleda in pa seveda celotni Miglarjev ˝novi val˝, ki s tekmo na Voglu še ne zaključuje sezone. Tiste, ki še niso dopolnili 15 let namreč čaka še finalna tekma mednarodne serije QParks. ˝Ja, na Voglu bo v soboto vsekakor zanimivo. Predvsem pri fantih. Pri dekletih pa vsi največ pričakujemo od izkušene Urške Pribošič. Vabljeni na Vogel! Na ogled državnega prvenstva v big airu in pa v park, kjer bo dogajanje v okviru ˝Obsešn vikend sešna˝ pestro vse od petka do nedelje,˝ vabi trener naše A-reprezentance Matevž Pristavec, ki bo na Voglu seveda zaploskal najboljšim, ki jim bodo poleg prestižnih državnih naslovov in kolajn podelili tudi lepe nagrade. Absolutna državna prvaka v big airu bosta prejela Ujusansin Surf kamp v Španiji, najbolj ˝stylish˝ deskar oz. deskarka med najmlajšimi (2003 in mlajši) pa kar surferski kamp za vso družino. S praktičnimi nagradami bo vse nosilce kolajn razveselil tudi kultni Obsešn, najmlajše pa še Jolly.

Rezultati, Kanin 8.4. 2018 (DP, slopestyle):

DESKARKE:

Mlajše deklice (do 12 let):
1. Pina Herženjak

Starejše deklice (do 15 let):
1. Eva Sovinec
2. Maša Marčič
3. Brina Marinc

Članice:
1. Kaja Verdnik
2. Anna Maria Vipavc

DESKARJI:

Mlajši dečki (do 12 let);:
1. Aljaž Sladič
2. Aleksander Chumakov
3. Valentin Urh

Starejši dečki (do 15 let):
1. Ožbe Kuhar
2. Lenart Maligoj
3. Lan Gabrijelčič

Mladinci (januar 2000 - december 2004):
1. Naj Mekinc
2. Bono Kralj Kos
3. Ožbe Kuhar

Člani:
1. Naj Mekinc
2. Bono Kralj Kos
3. Ožbe Kuhar

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov