V soboto na Rogli nasledniki Mastnaka, Marguča, Koširja, Kotnikove, …

30.03.2018


Zadnja dva tedna v marcu so Roglo znova ˝zavzeli˝ deskarji. Po evropskem pokalu in državnem prvenstvu za člane in mladince v paralelnem veleslalomu ter uspešno izvedenem devetem ˝Freestyle week-u˝ bo zreško Pohorje na zadnji marčevski dan (sobota 31.3.) gostilo še državno prvenstvo v veleslalomu za deskarje in deskarke do 15 leta.


Aljoša Fijavž z ekipo po enem izmed jutranjih treningov na Rogli. V ozadju prvokategornik Tim Mastnak.

Za državne naslove se bodo na progi Ostruščica II pomerili deskarji in deskarke, ki so rojeni leta 2003 in mlajši. S tekmovanjem bodo pričeli ob 12.30 uri. ˝Prijave sprejemamo tudi še na dan tekmovanja in sicer do 11.30 ure. Sledil bo ogled proge in nato dve posamični vožnji. Za končni rezultat bo štel seštevek obeh. Paralelnih dvobojev torej ne bo, ˝sporočajo organizatorji s SBK Viharnik in hkrati dodajajo, da bodo poleg državnega prvenstva za mlade deskarje organizirali tudi ˝open˝ veleslalom na katerem lahko deskajo vsi, od registriranih tekmovalcev pa do rekreativcev. ˝Štartnine ni. Poleg alpskih deskarjev so seveda dobrodošli tudi vsi hitri ˝freestylerji˝, ki se za konec sezone želijo pomeriti tudi med vratci, ˝ še dodaja predstavnik kluba organizatorja, Metod Marguč.


Rogla v soboto gosti še zadnje letošnje deskarsko tekmovanje (foto: Miha Matavž)

Na tekmi bodo zagotovo še posebej motivirani domači mladi alpski deskarji, ki večinoma prihajajo s Slovenskih Konjic in okolice. Letošnjo sezono so delali pod vodstvom izkušenega Aljoša Fijavža. ˝Dvakrat tedensko smo trenirali na snegu, seveda na Rogli, enkrat tedensko pa smo se dobili še na suhem treningu v telovadnici. Dobro smo zastavili z delom, seveda pa je še dovolj prostora za napredek in nadgradnjo, ˝pravi Fijavž, ki upa, da se bo projekt alpsko-deskarski regijski center Rogla razvijal v pravo smer in bomo v naslednjih letih dobili naslednike Marguča, Mastnaka, Koširja in Kotnikove, ki so mladim vzor. ˝Seveda smo tekom sezone tudi tekmovali. Na regijskih in državnih osnovnošolskih in srednješolskih tekmovanjih smo posegali po najvišjih mestih. Ampak bistveno je, da so mladi napredovali! Osvajajo carving tehniko. Večina jih je pred prestopom med ˝rejserje˝ vozila deske za prosti slog, samo nekateri so imeli nekaj malega izkušenj z alpsko desko. Vsi napredujejo izredno hitro, Urška Kadilnik in Tim Paradižnik sta bila tako celo predtekmovalca na januarskem svetovnem pokalu, ˝ varovance pohvali Fijavž. Na tekmovanjih, ki se jih udeleži z ekipo seveda pozorno opazuje tudi ostale deskarje. ˝Predstavim projekt, povabim k sodelovanju. Alpsko deskanje je za mlade še vedno zanimivo. Le predstaviti ga jim je potrebno na pravilen način. Tudi na treningih nas opazijo. Pristopijo, povprašajo, želijo poizkusiti. Mi smo seveda na voljo, z nekaterimi smo se ujeli in že trenirajo z nami oziroma se nam bodo pridružili v prihodnje. Tudi na nedavnem Goltesovem carving festivalu na Rogli se je izkazalo, da obstaja interes in zanimanje. Tako pri mladih kot tudi pri rekreativcih, ki si želijo občasnih treningov med vratci. Če se bomo povezali, bo to dobro za vse, ˝je optimističen Fijavž, ki mu izkušenj ne manjka, saj je bil kot tekmovalec in organizator aktiven že v ISF obdobju, ko je bil šport v Sloveniji in Evropi na vrhuncu popularnosti.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov