DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

ŠD Vizore zmagovalci akcije "V Mercator skočite, skakalce podprite"

28.03.2018

V Maxi klubskem salonu blagovnice Maxi se je danes uradno zaključila akcija "V Mercator skočite, skakalce podprite", poleg tega pa je potekala tudi novinarska konferenca po koncu letošnje sezone. FOTOGALERIJA >>>


Predsednik uprave družbe Mercator, Tomislav Čizmić

V Mercatorju smo zelo veseli in ponosni, da lahko iz leta v leto, zdaj je to že tretje leto našega novega sodelovanja, lahko podpiramo naše smučarje skakalce. Veseli smo, da lahko skupaj delimo uspehe in vesel sem, da vidim veliko mladih. Smučarski skoki so zelo težek šport, šport, ki ni rekreativen. Vedno podpiramo mlade, ki v športu lahko nadaljujejo to tradicijo. Zelo malo je takih aktivnosti, ki jih izvajamo, da privabijo takšen interes. To, da smo dobili 680.000 glasov pomeni, da delamo prave stvari in da je to naše sodelovanje pravo in ga lahko dolgoročno nadaljujemo. Smučarski skoki so za mene osebno nekaj, kar si sploh ne predstavljam. Samo enkrat sem bil malce višje na skakalnici v Planici, a mislim, da skočil ne bom nikoli. Mislim, da moramo sodelovanje podaljšati. Zahvaljujem se predsedniku gospodu Jasniču, da smo se dobro ujeli in ugotovili, kako bomo sodelovali. Veselim se sodelovanja v prihodnosti.

Z veseljem vam izročam ček, donacijo v višini 90.000 evrov za slovensko skakalno reprezentanco in veselim se nadaljnega sodelovanja.

Predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, Ljubo Jasnič

Izredno sem vesel, da smo se znova zbrali v takem številu na eni izmed najboljših akcij, ki smo se jih izmislili skupaj z vodstvom Mercatorja pred tremi leti. Vesel sem, gospod predsednik, vaših besed, da bomo stvar nadaljevali. Akcija je namreč namenjena samo klubom, njihovi angažiranosti, prostovoljstvu, da vzgajajo mlade orliče. Najlepša hvala za letošnje leto in najlepša hvala za besede, da bomo supaj tudi v naslednjih letih.

Zahvala gre v prvi vrsti vašim trgovkam in trgovcem. Vsem trgovinam najboljšega soseda v Sloveniji, ki so vsakemu pomagali. Vsakemu, ki je vprašal, so razložili za kaj se gre, kaj ta akcija pomeni. Mislim, da je ravno zato prišlo do uspeha, do številke, ki presega 600.000. Vsem tem, tudi tistim, ki so stali ob strani, ko so fantje in dekleta posneli zelo dobro akcijo »Skočite z nami v Mercator«, hvala za to, da nam akcijo tako dobro podpirajo na svojih delovnih mestih. Sam sem v Planici, ko smo se srečali, izrazil željo, da naslednje leto naredimo veliko potezo tudi z naše strani in vam ponudimo vsaj malo zahvale za vse, kar dekleta in fantje v trgovskih centrih delajo. V večjem številu jih želimo pripeljati v Planico, da bodo na licu mesta videli kako dekleta in fantje lahko skačejo na osnovi tistega, kar Mercator v njih vlaga preko te akcije. Hvala lepa njim, hvala lepa vam na upravi in samo vesel sem bodočega sodelovanja. Srečno in hvala lepa!

6. mesto – Skakalni klub Predmeja – Otlica – Kovk, 2000 evrov

5. mesto – Športno društvo Gora, 3000 evrov

4. mesto – Smučarsko skakalno društvo Stol Žirovnica, 4000 evrov

3. mesto – Smučarsko skakalni klub Ilirija, 5000 evrov

2. mesto – Smučarsko društvo Zabrdje, 6000 evrov

1. mesto -  Smučarsko društvo Vizore, 12.000 evrov

Po podelitvi nagrad v akciji "Skočite z nami v Mercator", je sledila še novinarska konferenca z dvema sogovornikoma.

Predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, Ljubo Jasnič

Moja dolžnost je, da uradno sporočim odločitev odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo. Odbor je odločal o dveh funkcijah, to je funkcija glavnega trenerja A reprezentance in tistega, ki bo prevzel strokovno delo s trenerji smučarskih skokov in nordijske kombinacije. Včeraj smo po temeljiti razpravi odločili, da drugo funkcijo za naslednje olimpijsko obdobje predamo Goranu Janusu, s tem da je dobil visoke ocene znotraj odbora za opravljeno delo v preteklih sedmih letih. Visoka ocena za vse medalje, naslove. Ocena znotraj odbora je bila enotna, podrobneje bomo vse opredelili v mesecu aprilu, a na podlagi tega, mu ponudimo mesto, tudi na njegovo željo, znotraj ekipe v panogi smučarski skoki in nordijska kombinacija. 7 let je dolga doba, Goran je za skoke naredil ogromno, mislim, da največ od vseh tistih, ki so skoke v zgodovini naredili. Za to mu izrekamo vse priznanje in zahvalo. Posebno priznanje pa bo dobil na seji, ko bo zbor potrdil predlog odbora.

Druga zgodba je glavni trener, ki bo stopil v Goranove čevlje, ki niso majhne številke. To bo Gorazd Bertoncelj. Do zdaj je bil sodelavec v DPNC v Kranju. Mislim, da je bila izbira dobra. Sodelavce si bodo fantje izbrali sami. Za vse ostale funkcije na mestih trenerjev smo naročili izdelave programov v mesecu aprilu. Ko bodo predstavili programe in če bodo sprejeti s strani strokovnega sveta in odbora, bodo tudi oni dobili zeleno luč, da lahko kandidirajo na mesto, za katerega mislimo, da jim pripada. Goran, hvala za vse, kar si naredil za smučarske skoke. Hvala za vse uspehe in nasmehe, ki si jih prinesel s fanti. Vesel sem, da sva se pred sedmimi leti skupaj našla, da si sprejel mojo ponudbo, da sva bila sedem let ne samo sodelavca, ampak tudi velika prijatelja. Lahko povem, da prijatelja ostajava, kljub ugibanjem kako in kaj. Mesto Goranu Janusu je v smučarskih skokih. Goran, hvala!

Goran Janus

Tihi dogovor z Ljubom je bil že prej, da je zame osebno in za SZS cilj olimpijska medalja. Žal temu ni bilo tako in mene novica na koncu ni presenetila ne glede na vse govorice. Zahvalil bi se SZS. Začeli smo leta 2011/12 kot majhna ekipa, vsa leta smo se razvijali, povečevali smo kvote tekmovalcev, povečevalo se je vodstvo ekipe. Dobili smo izredno močno ekipo, spoštovano po celem svetu. V vseh teh trenutkih sem zelo užival. 7 let je dolga doba, kar pa ne pomeni, da ne bomo ostali skupaj za naprej. V drugačni vlogi, a kot hrbet skakalcem in trenerjem, vsem, ki delujejo na SZS. Še enkrat pa zahvala vsem na SZS. Graje so bile vedno, a kar se tiče A ekipe, sem v vseh teh letih imel mir in potrpežljivost. Vsi smo uživali v teh trenutkih. Zahvala vsem skakalcem, res sem užival v delu z vami in v bodoče bo še tako. Kar se tiče strokovnega vodstva, sem jih vedno našteval poimensko, čeprav je zelo velik krog. Jani Grilc, Nejc Frank, Matjaž Polak, Urban Komac, Urban Jarc, Aljoša Branc, Fred Zoz, Tomaž Verdnik in Ljubo Jasnič. Hvala za mero potrpežljivosti, delo je potekalo nemoteno in vsi smo lahko uživali. Hvala vsem!

Novi glavni trener naše A reprezentance, Gorazd Bertoncelj, bo uradno predstavljen prihodnji teden.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov