Biatlonci in biatlonka spregovorili po koncu sezone, poslavlja se Anja Eržen

27.03.2018

V novih prostorih pokrovitelja biatlonske reprezentance Slovenije, Zavarovalnice Triglav d.d. so se danes predstavili naši biatlonci in biatlonka po koncu uspešne olimpijske sezone 2017/18. Od kariere biatlonke se poslavlja Anja Eržen.FOTOGALERIJA >>>


Franci Petek, direktor Smučarske zveze Slovenije

Moram reči, da ponos, ki ga je prinesla medalja, ostane za vedno. Vsako medaljo je potrebno spoštovati, tudi če gre za športnika, ki jih prinaša serijsko. Nobena medalja ni kar tako, vsaka je prigarana in vsaka se mora zgoditi. Vesel sem in še enkrat čestitke Jakovu, da mu je to uspelo. Verjamem, da so bile s tem uresničene tudi želje in sanje. Ne smemo pa pozabiti niti na druge odlične rezultate naših biatlonk in biatloncev v minuli sezoni.

Posebej me veseli, da so naši mladi biatlonci in biatlonke pokazali, da prihajajo in to je tisto, kar je meni zelo pomembno. To je svetla točka za pot v prihodnost.

Marko Dolenc, predsednik zbora za biatlon

Taka sezona, kot je minula, je za predsednika lepa. Predlagam, da se manj posvečamo zgodovini in bolj gledamo naprej. Za starejšimi tekmovalci prihajajo mlajši. Imamo eno težavo, saj nam manjka generacija tekmovalcev starih med 25 in 30 let. A tekmovalci med 20 in 25 let, ki so letos že tekmovali na najvišjih prireditvah, so že pokazali, da so izreden potencial tudi za naprej. Ko se bodo tem tekmovalcem pridružili še tisti iz mladinskih kategorij, bo ta slika še malo bolj razpotegnjena. Imeli bomo več tekmovalcev in za prihodnost slovenskega biatlona se jaz res ne bojim.

Janez Ožbolt, vodja panoge

Čestital bi vsem fantom in puncam za odlično sezono. Srebrna medalja na olimpijskih igrah je krona štiriletnega obdobja. Fantje in punce so naredili velik korak naprej. 8. mesto v pokalu narodov je druga najboljša uvrstitev v zgodovini slovenskega biatlona. Ponosen sem na to in upam, da bomo tako tudi nadaljevali. Čakajo mladi tekmovalci, ki bodo počasi zapolili vrste in upam, da se kmalu pridružijo Jakovu in druščini na najvišjem nivoju.

Tomaš Kos, glavni trener

Mislim, da so tekmovalci dosegli pričakovanja pred sezono. Sezona je bila izvrstna. Osvojili smo olimpijsko medaljo, kar ni preprosto. Vsi vemo, da so olimpijske igre nekaj posebnega, kjer štejejo le kolajne. Če si četrti, eno sekundo za tretjim, nimaš nič, vseeno če si 10. ali 30. Kolajna je zelo pomembna. Čestital bi vsem. To ni samo kolajna Jakova, ampak celotne ekipe. Zelo bi pohvalil tudi druge člane, za katere mislim, da so letos dosegli izvrstne rezultate. Zahvala vsem, ki so bili prisotni in so pomagali, da je sezona uspela kot je!

Miha Podgornik, trener

Mitja Drinovec in Miha Dovžan sta letos res lepo napredovala tako v teku kot v streljanju. Letos je bilo malce lažje, ker je bil znova v igri Jaka, ki je kot nek motivacijski dejavnik. Celo ekipo žene naprej. Prihodnost je svetla, brez dileme.

Uroš Velepec, trener Jakova Faka

Sezona je bila težka, a mislim, da ni nič drugačna ne za trenerje in ne za tekmovalce. Vsak, ki želi uspeti v vrhunskem športu, mora trpeti, garati in narediti določene stvari prav. Od Jakove sezone nobena ni bila lažja ali težja. Potrebno je trdo trenirati in na ta način uspeš. Z Jakovom sva delala čez poletje, a tu je še delo celotne ekipe preko zime, kjer sta z njim največ delala Miha in Tomaš, sam pa nisem imel toliko časa, ker sem se moral ukvarjati z ukrajinskimi dekleti. Čestitati moram celotni ekipi, vodstvo, da je danes moška ekipa 8. ekipa, kar šteje po eni strani največ. Po drugi strani se zahvaljujem Jakovu za zaupanje in slovenskemu biatlonu za sodelovanje. Po eni strani je bilo težko, a mislim, da je lahko še težje.

Pri Jakovu je bil pristop k treningu zelo konzervativen in tega se je Jaka zavedal od samega začetka. Stvari je bilo potrebno znova zgraditi, biti previden, da se ne bi pojavile težave z zdravjem. Vesel sem, da je Jakov s tako zagnanostjo, natančnostjo in skrbjo uspel priti na tak nivo. Pred sezono je bilo res težko govoriti kaj mu bo uspelo. Na njem je bilo, da se vrne med najboljše in mislim, da mu je to več kot uspelo!

Urška Poje

Mislim, da se mi je letošnja sezona lepo zložila. Pozitivno sem bila presenečena nad olimpijskimi igrami, lepo se je izšlo tudi mladinsko svetovno prvenstvo. Mislim, da sem lahko zadovoljna z letošnjo sezono. Sodelovanje z Andrejo Mali je res dobro. Pozna nas, ima širok pogled, stvari vidi, kot jih vidimo tekmovalci in zato se lažje razumemo.

Po olimpijskih igrah smo imeli lep sprejem doma. To je dobro predvsem za mlajše tekmovalce, da vidijo kaj se dogaja in pridobimo nove tekmovalce.

Ob slovesu Anje Eržen name res prehaja zelo odgovorna naloga. Veliko lažje je, če je nekdo od tebe boljši, izkušenejši in starejši, da potegne ekipo, te usmerja in pove kakšne stvari. Sicer veš, kako gre, a dobro je imeti nekoga. Za pomoč bom prosila tudi fante.

Lenart Oblak

Najboljši letošnji nastopi so bili na štafetah. Na streljanju nisem imel velikih težav, tekaško, pa ni bilo, kot bi si želel.

Mitja Drinovec

Zadnja štafeta je bila dobra izkušnja za naprej. Vedel sem, da če je Arnd Peiffer na sprintu minuto in pol pred mano, da se mi v enem tednu ne more odpreti in bom kar tekel ob njem. Naredil sem, kar sem želel in mislim, da smo dosegli lep uspeh. S streljanjem se še nisem čisto spoprijateljil, a bom še delal na temu.

Miha Dovžan

17. mesto v Ruhpoldingu je potrditev, da lahko ustrelim tudi štiri ničle. To, da sem sostanovalec Jakova je super. Se kar ujameva (smeh). Za naprej si želim dobrih rezultatov, še več točk in to bo prineslo zadovoljstvo.

Rok Tršan

Hrbet je v redu, vrnil sem se že na tekme nižje ravni, kjer sem sestavil že kar v redu tekme. Zame je pomembno, da bom sezono lahko začel normalno. Želim si doseči dobrih rezultatov, motivacija pa nikakor ni vprašljiva.

Klemen Bauer

Sezona je bila res naporna in dolga, z vrhuncem v Pjongčangu. To je bil moj glavni cilj, za katerega sem vložil maksimalno truda, vse kar sem lahko. Ničesar ne bi spreminjal. Številke so na koncu povedale svoje, menim pa, da niso pravi odraz stanja in uspešnosti sezone. Na veliko tekmah bi bila slika lahko precej lepša, ampak je bilo kot je bilo. Svetle točke so bile, nekaj je bilo tudi malo manj svetlih. Ob koncu mislim, da si nimam česa očitati in iz tega bo potrebno črpati za prihodnost.

V biatlonu je veliko čejev, ki se jih radi oklepamo, ko se tolažimo po zalomljenih nastopih. Po drugi strani pa se je potrebno ozirati naprej in čeje izločiti. Rad bi obdržal tekaški nivo in izboljšal strelsko statistiko, ki je na nezavidljivi ravni že kar nekaj let.

Jakov Fak

Če sem čisto iskren, se niti ne bi pritoževal, če bi se sezona še nadaljevala, a vse se enkrat mora končati. Zdaj je čas, da v biatlonu strnemo vrste in upam, da z nekim nemškim zagonom štartamo naprej. Če bi se sezona nadaljevala, bi si želel še kakšne tekme, saj se mi zdi, da sem trenutno še najbolje pripravljen. To sicer ni bilo dokazano, a to so moji občutki.

Občutki po kolajni niso drugačni, kot so bili v Južni Koreji. Če pogledam celotno sezono, sem na to gledal kot na eno postajo na dolgi poti. Vesel sem, da sem lahko osovjil kolajno. Vedno si kot tekmovalec ne želiš osvojiti samo ene, če imaš več priložnosti. Žal je bila samo ena. Prihodnost je zelo svetla, mislim, da me čakajo še kakšne olimpijske igre in upam, da bom takrat dobro pripravljen, fokusiran in da bom imel priložnost izpolniti te svoje sanje in to je, da na igrah osvojim več kot eno kolajno.

Upam, da se je ta kolajna res dotaknila vseh. Mi smo izbrani, da zastopamo nacijo in ljudi, ki živijo v državi. To je torej nacionalni uspeh, tudi če jo osvoji posameznik ali štafeta. Mislim, da si sam in vsi lahko kolajno štejemo v ponos.

V naslednjih dneh imam kar veliko dela. Najraje bi najprej nekaj časa posvetil družini, kar je najbolj pomembno. Potem bo sledilo vse ostalo.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov