Jure Aleš na tretjem mestu v seštevku klasika

25.03.2018

Telemark smučarji so s tekmo v klasiki zaključili letošnjo sezono svetovnega pokal. Jure Aleš je v skupnem seštevku discipline klasik osvojil 3. mesto.

Na zadnji tekmi sezone so se najboljši telemark smučarji pomerili v klasiku, kjer je Jure Aleš branil skupno prvo mesto. Na dolgi progi z različnimi elementi od dveh tekaških delov do dveh skokov in dveh rondojev. Veliko je bilo naravnih ovir. Žal se tudi danes, podobno kot včeraj na sprintu, ni vse izšlo po željah. Osvojil je 6. mesto, kar je bilo premalo za skupno zmago v tej disciplini in osvojitev malega kristalnega globusa. Jure je napako storil na zadnjem tekaške delu, kjer je izgubil kar nekaj sekund. Na koncu je z 265 točkami osvojil 3. mesto, pred njim sta bila z 270 točkami Švicarja Nicolas Michel in Stefan Matter, danes četrto in tretjeuvrščeni. Sašo Aleš je danes osvojil 13. mesto, najboljši rezultat v klasiku letos, in je v tej disciplini končal na skupno 16. mestu. V skupnem seštevku svetovnega pokala je najboljši Michel s 1394 točkami, Jure Aleš je s 1179 točkami osvojil 5. mesto, Sašo Aleš je z 217 točkami na 16. mestu.

V konkurenci deklet je Špela Mičunovič sezono zaključila z 9. mestom, skupno pa je z 248 točkami na 12. mestu. V disciplini klasik je osvojila 10. mesto z 61 točkami.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov