Jure Aleš sprintersko sezono končal na 5. mestu

24.03.2018

V švicarskem Mürrnu so se najboljši telemark smučarji pomerili še na zadnjem sprintu sezone.

Tekma v moški konkurenci se ni iztekla ravno po slovenskih željah, potem ko je Sašo Aleš zasedel 22. mesto, Jure Aleš pa je na sklepni tekmi sezone v tej disciplini osvojil 29. mesto. Po prvi vožnji je bil na 7. mestu, a z napako, ko je zapel v vratca in izgubil palico ter hitrost, ki ga je stala boljše uvrstitve. V drugi vožnji je Jure še enkrat storil napako, že takoj na štartu, s čimer je pridelal veliko zaostanka. "Današnji sprint se ni iztekel po mojih željah. Že v prvi vožnji sem pred odločilnim delom, kjer se je teren prevesil s strmine v ravnino, naredil napako. Bil sem zelo pozen, s težiščem preveč nazaj, moral sem po alpsko odpeljati zavoj, kar je prineslo sekundo pribitka. Poleg tega sem izgubil tudi veliko hitrosti za ravnino. Vseeno sem bil po prvi vožnji 7., kar ni bilo preveč slabo. V drugi vožnji se je naredila napaka, ki sem jo do zdaj videl samo na televiziji. Na štartu sem s smučo zapel v sneg in takoj padel in polomil palico. Porabil sem kakšnih 10 sekund, da sem dojel, kaj se sploh dogaja. Nato sem progo odpeljal za trening in to je bilo to. Ni šlo po željah. Zdaj pa sem že osredotočen na jutrišnjo tekmo, na klasik. Skušal bom ubraniti prvo mesto in globus. Kaj se bo zgodilo, pa bomo videli," je po tekmi povedal Jure.

Sašo Aleš je zelo dobro nastopil v drugi vožnji, ko je imel 14. čas, a vseskupaj je bilo na koncu dovolj za 22. mesto. Brez napake v prvi vožnji pa bi zagotovo končal višje.

V skupnem seštevku sprinta je Jure zasedel 5. mesto s 529 točkami, Sašo pa je 13. s 127 točkami. Tekmo pred koncem je v skupnem seštevku svetovnega pokala Jure tretji s 1139 točkami. 

Med dekleti je Špela Mičunovič osvojila deveto mesto in tako poskrbela za slovenski rezultat dneva. Mičunovičeva je bila deveta že po prvi vožnji, z vožnjama pa je bila kar zadovoljna. "Za mano je še en dober dan. Zelo sem zadovoljna z vožnjami, ki sem jih pokazala, tako z veleslalomskim kot tekaškim delom. Malo manj sem zadovoljna s skokom. Na žalost ga v obeh vožnjah nisem naredila, kar me je stalo boljše uvrstitve. Sicer pa sem s celotno sezono zelo zadovoljna. Moj načrt je bil, da se uvrščam med deseterico, kar mi je v celoti tudi uspelo. Upam, da bom v naslednji sezoni le še nadgrajevala to formo," je povedala Mičunovičeva.Katarina Malenšek je končala tekmovanje na 12. mestu. Mičunovičeva je skupno osvojila 12. mesto s 112 točkami, Malenškova je bila na 20. mestu in Maša Štrakl na 22. mestu.

Zvočna izjava Špele Mičunovič (*.mp3) >>>
Zvočna izjava Jure Aleš (*.mp3) >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov