DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Marjan Jelenko sezono zaključil brez novih točk

24.03.2018

Nordijski kombinatorci so zbrani v nemškem Schonachu, kjer poteka zaključni konec tedna svetovnega pokala.

Marjan Jelenko je v olimpijski sezoni petkrat osvojil točke svetovnega pokala (c) GEPA

Slovenijo je v Nemčiji zastopal le Marjan Jelenko, ki pa je po današnji tekmi že zaključil z letošnjo sezono svetovnega pokala. Jelenko je na zadnji preizkušnji v sezoni osvojil 38. mesto, potem ko je bil po skakalnem delu na 30. mestu z zaostankom 1:46 minute za vodilnim Jarlom Magnusom Riiberjem. 

Na 10 km tekaški preizkušnji je Jelenko že v prvem korgu izgubil stik s skupino, ki je tekla na 30. mestu, na polovici proge je padel na mesta okrog 40 in na koncu končal na 38. mestu z zaostankom 2:59 za zmagovalcev Akitom Watabejem. Japonec je z odlično predstavo še potrdil skupno zmago, potem ko je bil danes po skokih šele na 11. mestu. 

Po koncu sezone je črto potegnil glavni trener naših, Mitja Oranič: "Na zadnji tekmi smo nastopili samo z najstarejšim članom, Marjanom Jelenkom. Po skokih smo bili na 30. mestu, tako kot je bilo to preko cele sezone. Napadali smo s te pozicije, a žal Marjan na tej težki progi ni zdržal tempa, da bi lahko obdržal to mesto. Sezona je zanj in za vse ostale zaključena, zdaj je čas za regeneracijo, da se bodo fantje nato lahko pripravljali na novo sezono." Nato je Oranič še podrobneje analiziral letošnjo sezono na vseh ravneh tekmovanja: "Najprej bomo umirili glave in nato sledi analiza, po kateri se bomo odločili kako in kaj naprej. Rad bi izpostavil, da je bila sezona vseeno zelo zanimiva, predvsem za mlajše tekmovalce. V alpskem pokalu smo z novimi fanti dosegli točke. Gašper Brecl je eno tekmo končal na 3. mestu, poleg tega se je redno uvrščal med dobitnike točk. Izpostavil bi tudi Ožbeja Jelena, ki je naredil velik preskok in je kar redno ustvarjal točke alpskega pokala okrog 20. mesta. Imeli smo tudi tihi cilj, da bi osvajal točke celinskega pokala, kar se ni uresničilo. Morda je bil to vseeno še prevelik cilj zanj. Vid Vrhovnik je imel odlično sezono. Prvič je osvojil točke svetovnega pokala, postal je mladinski svetovni prvak, v celinskem pokalu je bil na zelo močni tekmi, ko je bilo več kot 20 tekmovalcev iz svetovnega pokala, med najboljšo peterico. Vedeti moramo, da je imel res odlično sezono. Na poletni veliki nagradi je osvojil 12. mesto, tudi zadnjo tekmo svetovnega pokala pa je zaključil zelo blizu točk na 32. mestu. Moramo biti zadovoljni z njim. V Sloveniji imamo po novem kvoto za svetovni pokal tri, lahko pa nastopamo s petimi tekmovalci. Imamo namreč dva nova dobitnika točk celinskega pokala, to sta Brecl in Nik Knaus. V prihodnosti tako znova lahko računamo na to, da Slovenija nastopa na ekipnih tekmah, kar je zelo dobrodošlo. Ekipa bo številčnejša in bolj konkurenčna."

Jutri bo v Schonachu še finalna preizkušnja sezone, kjer bo na 15 km preizkušnji z dvema serijama v konkurenci nastopilo najboljših 30 tekmovalcev svetovnega pokala.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov