Na zasledovalni preizkušnji dva Slovenca do točk

24.03.2018

V ruskem Tjumnu je danes potekal moška biatlonska preizkušnja v zasledovanju. Štartali so tudi trije slovenski biatlonci in sicer Jakov Fak, ki je štartal kot 19. (+1:32 za Martinom Fourcadom), Miha Dovžan, ki je krenil v smučino kot 34. (+2:11) in Mitja Drinovec, ki se je pognal s 56. pozicije (+2:59).

Tekmo zase je odtekel včerajšnji zmagovalec sprinta, Francoz Martin Fourcad, ki je moral le enkrat v kazenski krog. Njegova prednost pred prvim zasledovalcem, letos prav tako izjemnim Norvežanom Johannesom Thingnesom Boejem (0+0+1+0), je na koncu znašala udobne 47.9 sekunde.

FakJakova Faka v letošnji sezoni svetovnega pokala čaka še ena preizkušnja. Foto: Gepa

Z novo zmago je Francoz tekmo pred koncem tudi teoretično osvojil veliki kristalni globus, že sedmi zapored! Fak je z današnjim 34. mesto – boljšo uvrstitev mu je pokvaril povprečen strelski nastop (0+1+2+1) – padel na skupno šesto mesto. S petega ga je zrinil danes tretji Lukas Hofer iz Italije. Tri mesta niže je končal Dovžan, ki se je moral trikrat zavrteti v kazenskem krogu. Tako kot Fak je moral dodatnih 600 metrov odteči tudi Drinovec, ki je končal na 54. mestu in žal ni osvojil točk za svetovni pokal. Nekaj sta jih pobrala ostala dva naša.

Preden pade zastor nad sezono svetovnega pokala, Faka jutri čaka še tekma s skupinskim štartom.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov