Jure Aleš s 4. mestom na skupno 3. mestu paralelnega sprinta

22.03.2018

Na drugi tekmi finala svetovnega pokala v telemark smučanju v švicarskem Mürrenu je Jure Aleš v paralelnem sprintu ostal tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu.


Po včerajšnjem zgodovinskem uspehu in drugem mestu naše ekipe na ekipnem paralelnem sprintu na uvodni tekmi finala svetovnega pokala v Švici, sta bili danes na sporedu še posamični preizkušnji v tej disciplini, tokrat v sočnem vremenu. V kvalifikacijah sta Jure Aleš in Sašo Aleš zasedla 5. in 16. mesto, tako da sta lahko izbirala tekmece v izločilnih bojih. Špela Mičunovič je v kvalifikacijah zasedla 12. mesto. 

Na koncu je Jure Aleš ostal tik pod odrom za zmagovalce na četrtem mestu, Sašo Aleš je osvojil 9. mesto, enako kot med dekleti Špela Mičunovič. To je bil najboljši rezultat Saše v sezoni. Katarina Malenšek je vpisala 17. mesto, Maša Štrakl pa ni prečkala ciljne črte. "Dan sem začel s solidnim 5. mestom v kvalifikacijah. Naredil sem napako na skoku, kar je pomenilo pribitek ene sekunde, kar me je stalo še boljše uvrstitve v kvalifikacijah. A mislim, da danes to ni imelo velikega vpliva, saj sta bili progi zelo enaki. Sem dokaj suvereno prišel do polfinala, kjer pa me je izločil Trym Löken. V boju za tretje mesto z Michelom mi je zmanjkalo malce poguma v rondoju. Tako kot proti Löknu sem tudi v tej vožnji popustil in ga spustil naprej. Malo mi je žal teh dveh napak, saj vem, da če bi v ključnih trenutkih nastopil bolj odločno, bi bilo lahko veliko bolje. A na koncu sem zadovoljen tudi s skupnim tretjim mestom v tej disciplini, saj je to zelo lep rezultat zame. Vesel pa sem, da je za letos paralelnih tekem konec, saj so me zelo utrudile," je po zadnjem paralelnem sprintu sezone podrobno povedal Jure Aleš.

V skupnem seštevku je Jure Aleš drugi s 385 točkami, vodi danes tretjeuvrščeni Švicar Nicolas Michel s 420 točkami. V paralelnem sprintu je Jure torej zasedel tretje mesto, Sašo 23., med dekleti pa je bila Mičunovičeva 12., Štraklova 15. in Malenškova 23.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov