Fak in Dovžan v Tjumnu z ničlo do novih točk

22.03.2018

Finale svetovnega pokala v ruskem Tjumnu so začeli moški s sprintersko preizkušnjo na 10 km. Jakov Fak in Miha Dovžan sta osvojila nove točke z 19. in 33. mesto.

Jakov Fak tudi v mrzli Rusiji osvaja točke svetovnega pokala (c) GEPA

Na finalu svetovnega pokala v Rusiji so na sprinterski preizkušnji nastopili štirje naši biatlonci, Jakov Fak, Miha Dovžan, Lenart Oblak in Mitja Drinovec. Z izjemo Oblaka so vsi trije zadeli prvih pet tarč, medtem ko je Oblak en strel poslal mimo in odšel v kazenski krog. Na drugem strelskem postanku sta novo ničlo ustrelila Fak in Dovžan, medtem ko je Drinovec zgrešil en strel, Oblak pa dva. Najboljši naš je bil na zadnjem sprintu sezone tako Fak, ki je osvojil 19. mesto, Dovžan je točke osvojil na 33. mestu, Drinovec je s 56. mestom izpolnil cilj uvrstitve med šestdeseterico, Oblak pa je končal na 79. mestu.

Zanesljivo je zmagal najboljši biatlonec sezone, Martin Fourcade, ki je brez zgrešenega strela na drugem mestu ugnal rojaka Simona Desthieuxa, slednji je zaostal 33,2 sekund, tretji Šved Fredrik Lindström pa je zaostal 33,5 sekund. 

Po osmih sprintih sezone je Fak osvojil 8. mesto v tej disciplini z 205 točkami, najboljši je Fourcade s 384 točkami, Klemen Bauer je z 71 točkami osvojil 35. mesto, Dovžan pa z današnjimi 8 točkami 79. mesto. Z današjno tekmo so naši potrdili končno 8. mesto v pokalu narodov.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov