Zgodovinsko drugo mesto na ekipnem paralelnem sprintu

21.03.2018

Danes je v Švici potekala prva tekma finala svetovnega pokala v telemarku smučanju. Na uvodni tekmi v Mürrenu so naši tekmovalci v ekipnem paralelnem sprintu osvojili odlično drugo mesto.

Naša ekipa se je v nedeljo z Norveške preselila v Švico, na finale svetovnega pokala. Na prvi tekmi finala so naši tekmovalci osvojili zgodovinsko drugo mesto na ekipnem paralelnem sprintu. V snegu, oblačnem in občasno meglenem vremenu pri štirih stopinjah pod ničlo so naši v prvem krogu premagali Nemčijo, potem ko so od treh dvobojev dobili dva. Za zmagi sta poskrbela Špela Mičunovič in Jure Aleš, medtem ko je tretji naš predstavnik, Sašo Aleš grdo padel, a je bilo z njim vse v redu. V drugem krogu so naši ugnali še domačo Švico, prav tako z 2:1 v zmagah. Mičunovičeva in Jure sta znova zmagala, Sašu pa se tokrat ni izšlo za zmago po trdem boju.

V zadnjem krogu proti Franciji je Mičunovičova izgubila prvi dvoboj, podobno se je zgodilo tudi v dvoboju Jureta, kateremu je tekmec celo polomil palico. Sašo je bil do ciljne črte v rahli prednosti, na koncu pa je bil tudi on poražen in naši so osvojili sijajno 2. mesto.

"Za nami je še en super dan. Drugo mesto na ekipnem paralelnem sprintu je odličen dosežek! Zgodovinski za Slovenijo in hkrati tudi prve stopničke zame. Z rezultatom sem res zadovoljna, tako kot tudi s svojimi vožnjami. Izločila sem kar nekaj težkih nasprotnic in to mi vliva dobro popotnico za jutrišnji posamični paralelni sprint. Dokazali smo, da kot ekipa dobro funkcioniramo in da smo več kot konkurenčni drugim svetovnim ekipam," je po prvih stopničkah v karieri povedala Mičunovičeva, Jure Aleš pa je dodal: "Še en super dan! Kot ekipa smo se zelo izkazali. Tudi sam sem dobro nastopil, bil sem suveren. To je bil odličen trening za jutri, a moram reči, da tega seveda nisem vzel zgolj kot trening, temveč kot resno tekmo. Občutki mi bodo nedvomno koristili za jutrišnjo tekmo. Zelo sem vesel končnega rezultata cele ekipe in verjamem, da smo vsi dobili dobro motivacijo za jutrišnjo posamično tekmo."


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov