Na zadnjem big airu za svetovni pokal tudi Mekinc in Kraljeva

21.03.2018

Konec tedna bodo, kot zadnji med deskarji, svetovni pokal zaključili tudi ˝freestylerji˝. V Quebecu se bodo pomerili v skokih prostega sloga (big air-u, petek 23.3. – kvalifikacije, sobota 24.3. - finale).  V  Kanado sta včerja odpotovala Eva Kralj in Naj Mekinc, ki sta Slovenijo zastopala tudi na zadnji tekmi za svetovni pokal v snežnem parku (slopestyle) pretekli teden v italijanskem Seiseralmu.Quebec big air lani. (foto: FIS)

Svetovni pokal v Kanadi

Naša ekipa je v Kanado odletela včeraj, danes pa jih na prizorišču že čaka prvi uradni trening. V četrtek bodo deskarji počivali, saj bodo na sporedu kvalifikacije smučarjev prostega sloga, ki imajo v Quebecu prav tako tekmo za svetovni pokal. V petek pa gre zares, kvalifikacijski nastopi na zahtevni umetni konstrukciji v bližini središča mesta čakajo tudi Evo Kralj in Naja Mekinca. ˝Ob odsotnosti Tim Kevin Ravnjaka ˝napad˝ na finale ni realen. Za oba deskarja bo pomemben cel teden, in celotna izkušnja (potovanje, časovna razlika, deskanje na umetni konstrukciji v urbanem okolju velemesta), saj nabirata prepotrebne izkušnje in kilometrino, ki je predvsem na umetnih konstrukcijah zelo pomembna,˝ so nam pred letom v Kanado sporočili s slovenskega tabora. ˝Vedno obstaja možnost za presenečenje. Naj je bil tako prejšnji teden, na svoji drugi tekmi za svetovni pokal, zelo blizu finala. Če ne bi padel na zadnjem skoku, bi bil zagotovo presenečenje tekme. V zadnjem obdobju je izjemno napredoval, tako da so takšne tekme naložba za prihodnost. Enako velja za Evo, ki je nabrala že več tekem na najvišji ravni, Naj bo v petek nastopil šele tretjič,˝ še dodajajo v našem strokovnem štabu. Na zanimivem prizorišču organizatorji (konstrukcija je postavljena povsem blizu večpasovnih hitrih cest) ponovno pričakujejo pravi ˝freestyle spektakel˝ z najboljšimi smučarji in deskarji prostega sloga. ˝Tu so bile tekme vedno dobro obiskane, zaradi uspešnih domačinov je interes menda tudi letos velik,  ˝ o pomenu uspešnih domačih deskarjev za tak dogodek pravi Pristavec. Kanadčani so že potrdili prihod njihovih zvezdnikov Maxenca Parrota in Laurie Blouin, zagotovo pa se bodo potrudili, da se bo pred domačim občinstvom predstavil tudi olimpijski prvak Sebastian Toutnat, pa Mark McMorris, Tyler Nicholson, Spencer O´Brien in še bi lahko naštevali. Če k tej zvezdniški domači zasedbi dodamo še sosednje Američane, pa Skandinavce in posameznike iz drugih držav, lahko ugotovimo, da je preboj v sobotno finale (deset moških in šest žensk) v izredno zaostreni konkurenci težak zalogaj tudi za najbolj izkušene.

…evropski pa v Avstriji.

Medtem ko bosta Mekinc in Kraljeva tekmovala v Kanadi, pa se bosta Max Kralj Kos in Kaja Verdnik s trenerjem Domnom Bizjakom v avstrijski Kühtaiu. V soboto bosta nastopila na tekmi za evrospki pokal v snežnem žlebu. Po vrnitvi domov bodo misli naših najboljših usmerjeni na državno prvenstvo v big airu, ki bo v okviru dogodka Easter Spring Shred 1. aprila na Voglu ter FIS tekmo SS Slovenia Open  8. Aprila na Kaninu, ki bo dala nove državne prvake v snežnem parku (slopestyle-u).

Z Rogle v Davos

Poleg deskarjev prostega sloga pa bodo konec tedna aktivni tudi alpski deskarji. Karavna evropskega pokala se z Rogle seli v švicarski Davos, kjer bosta na paralelnem slalomu (sobota 24.3.) in paralelnem veleslalomu (nedelja 25.3) nastopila tudi Črt Ikovic in Sara Goltes.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov