Državni naslov Timu Mastnaku in Glorii Kotnik

20.03.2018

Na Rogli je danes potekala prva izmed dveh tekem evropskega pokala v paralelnem veleslalomu, ki je hkrati štela tudi za državno prvenstvo Slovenije.

Tim Mastnak in Gloria Kotnik (c) SloSki

V moški konkurenci je naslov na Jasi osvojil Tim Mastnak, ki je v finalu premagal Žana Koširja za 14 stotink sekunde, bron je pripadel Roku Marguču, takšen pa je bil tudi vrstni red na tekmi evropskega pokala. Mastnak je v polfinalu dobil slovenski dvoboj z Margučom za 5 stotink, Košir je ugnal Japonca Masakija Šibo, pred tem pa v četrtfinalu trenerja in sovrstnika Jerneja Demšarja in še enega Japonca, Šinosukeja Kamina. Mastnak je pred Magručom izločil Švicarja Kasparja Flütscha in avcstrijca Lukasa Scheebergerja.

Med dekleti je bila pričakovano naša najboljša Gloria Kotnik, ki je sicer osvojila tretje mesto v absolutni konkurenci evropskega pokala, za Korejko Haerim Jeong in Japonko Emi Sato.

Udeleženci slovenskega državnega prvenstva (c) SloSki

Uradni rezultati >>>

Rogla Freestyle Week

Tradicionalni dogodek Freestyle Week že deveti po vrsti, za deskarje in smučarje prostega sloga se prične v sredo 21.marca. V petih dneh organizatorji v tamkajšnjem snežnem parku Funpark Rogla okrog tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tudi tujine. ˝ Kaj ponujamo? Vrhunsko pripravljen park, dnevna tekmovanja, dobro hrano in odlične večerne zabave, ˝ sporočajo z Rogle in držijo pesti za lepo vreme, ki je vedno pika na i pri tovrstnih dogodkih. Poleg ˝fristajlerjev˝ pa bodo konec tedna na Rogli na svoj račun prišli tudi deskarski ˝karverji˝. Trboveljsko podjetje Goltes namreč v petek in soboto na progi Jasa prireja dvodnevni Goltes Carving Festival s tečajem in možnostjo testiranja opreme.  

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov