Slovenska štafeta na slovitem Holmenkollnu na 9. mestu

18.03.2018

Na zadnji štafetni preizkušnji biatloncev v tej sezoni svetovnega pokala je Slovenija zasedla zelo dobro 9. mesto.

Mitja Drinovec je čez ciljno črto prišel na 9. mestu (c) GEPA

Zadnjo štafetno preizkušnjo letošnje sezone svetovnega pokala v sončnem Oslu je z zadnjim nastopom v sezoni za Slovenijo začel Klemen Bauer. Začel je izjemno hitro, na čelu kolone in po zadetih prvih petih tarčah je Slovenijo v drugi krog popeljal s šestimi sekundami prednosti pred Norveško in Rusijo. Bauer je v stoje nato moral dvakrat popravljati in je padel na 11. mesto z zaostankom 22 sekund za nezgrešljivo Norveško. Jakovu Faku je predal na 8. mestu z zaostankom 28 sekund za Nemčijo. 

Fak je s prvim strelskim postankom opravil tako kot Bauer, v svoj drugi krog pa je odtekel na 4. mestu z zaostankom 16 sekund za še vedno nezgrešljivo Rusijo. V streljanju v stoje je Fak zgrešil en strel, a ga hitro popravil in našo štafeto v svoj zadnji krog popeljal na 5. mestu z zaostankom 13 sekund za takrat vodilno Nemčijo, ki je prav tako opravila s tremi popravami. Fak je predal na 4. mestu z zaostankom 9 sekund za Norveško, ki sta ji tesno sledili Italija in Nemčija, Rusija je na petem mestu zaostajala 25 sekund. Kot tretji naš je na progo odšel Miha Dovžan.

Starejša mlajšima sotekmovalcema predala med najboljšimi

Dovžan je nadaljeval odličen nastop prvih dveh Slovencev, tudi on je pokril vse tarče v ležečem položaju in je v drugi krog odšel na sijajnem 3. mestu s 13 sekundami zaostanka za Italijo. Dovžan je tudi v stoje opravil nalogo zelo dobro, popravljal le en strel, skupno četrti slovenski, v svoj zadnji krog pa je odšel na še vedno sijajnem 3. mestu z zaostankom 29 sekund za Norveško. Dovžan je zadnjemu našemu članu, Mitji Drinovcu, predal na tretjem mestu z Nemčijo, zaostanek za Norvežani je znašal 43 sekund. 

Tržičan je v leže popravljal en strel, naprej pa je odšel na 4. mestu z zaostankom 70 sekund za Norveško. Tik za našimi so bili Avstrijci. Na zadnjem, osmem strelskem postanku je mladi Drinovec imel največ težav, a se je izvlekel z dvema popravama za en zgrešen strel od prvih petih in je v zadnji krog odhitel na 6. mestu z zaostankom 1:56 za Norveško ter s 7 sekundami prednosti pred sedmo Francijo. 

Zmage se je zanesljivo veselila Norveška s 50 sekundami naskoka pred Avstrijci, tretji so bili Rusi. Mitja Drinovec je v zadnjem krogu pričakovano izgubil nekaj časa in je v cilj našo štafeto pripeljal na zelo dobrem 9. mestu. Po tekmi je v imenu naših tekmovalcev spregovoril odlični Miha Dovžan: "Uspel mi je en dober nastop. Na streljanju sem se dobro zbral, oddelal deset strelov, tudi tek je bil zelo soliden. Skušal sem držati priključek, kar mi je dobro uspevalo. Nisem želel že v prvem krogu iti preko sebe, da bi ujel prvo skupino. Šel sem svoj ritem, zdržal sem in na koncu sem premagal še Nemca. Mislil sem, da bom ob predaji občutil večji pritisk. Malo ga je bilo čutiti, a sem se uspel zbrati in skoncentrirati. Vesel sem, da nam je uspelo. Mislim, da tudi Mitja ni imel takšnega pritiska, saj se je na strelišču dobro zbral. Škoda za zadnji popravi, lahko bi pridobili še dve mesti, a ta rezultat je res odličen."

Po tekmi je bil dobre volje tudi glavni trener naših, Tomaš Kos: "Zadnja letošnja štafeta nam je uspela. Uspevalo nam je na strelišču, tudi v smučini, imeli smo perfektne smuči. Vse se nam je poklapalo. Bolj kot končnega rezultata smo veseli poteka tekme, saj smo vseskozi držali stik z najboljšimi. To je bilo na tej tekmi najbolj zanimivo. Grenkega priokusa sploh ni. Imeli smo vrhunsko tekmo, res da smo bili na koncu deveti, a ne daleč od šestega mesta in smo res zelo zadovoljni s to tekmo."

Sezona svetovnega pokala se bo zaključila prihodnji konec tedna v ruskem Tjumnu, kjer od naših ne bo nastopil Klemen Bauer, v Rusijo pa potujejo Fak, Dovžan, Drinovec, Lenart Oblak, Urška Poje in Polona Klememčič.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov