DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Naši kombinatorci z izjemo Jelenka zaključili s sezono

18.03.2018

Druga tekma nordijskih kombinatorcev v nemškem Klingenthalu je minila v vetru in brez slovenskih predstavnikov na tekaški preizkušnji.

Vid Vrhovnik je sezono zaključil kot aktualni mladinski svetovni prvak (c) GEPA

Druga tekma svetovnega pokala v nordijski kombinaciji v nemškem Klingenthalu je doživela precej več težav pri izvedbi kot prva. Organizatorji so najprej odpovedali dopoldanske kvalifikacije, veter pa je nato odpihnil tudi tekmovalno serijo in obveljali so rezultati petkove provizorične serije. Vid Vrhovnik je imel 44. rezultat z 2:49 zaostanka za vodilnim Akitom Watabejem in 39 sekundami za 30. mestom. Leon Šarc je v provizorični seriji vpisal 56., Gašper Brecl pa 60. rezultat. Naša ekipa se zavoljo zaostankov ni odločila nastopiti na tekaškem delu preizkušnje. Zmage se je znova veselil Fabian Riessle, ki je v ciljnem sprintu ugnal rojaka Johannesa Rydzeka, prvi veliki kristalni globus pa si je s tretjim mestom zagotovil Japonec Akito Watabe. 

Vid Vrhovnik je z izjemno naporno sezono, ki jo je kronal na mladinskem svetovnem prvenstvu, končal včeraj, popolnoma pa jo bo zaključil v sredo kot predskakalec na planiški letalnici. Tam se mu bo pridružil tudi Leon Šarc, na finalnem vikendu svetovnega pokala v nordijski kombinaciji v Schonachu pa bo na sobotni tekmi nastopil le Marjan Jelenko. V nedeljo ima pravico nastopa najboljših 30 v skupnem seštevku svetovnega pokala.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov