Anamarija Lampič v Falunu zaključila s 26. mestom

18.03.2018

V Falunu so se za zadnje točke svetovnega pokala tekačice na smučeh pomerile na 10 km zasledovanju, Anamarija Lampič je osvojila 26. mesto.

Anamarija Lampič (c) GEPA 

Po skupno 22. mestu na petkovem sprintu in včerajšnji 10 km preizkušnji v klasičnem koraku je danes sledila še finalna tekma sezone na 10 km razdalji v prosti tehniki. Anamarija Lampič je štartala z 1:33 minute zaostanka in je znova pritekla do točk svetovnega pokala. Vseskozi je držala stik z mesti, kjer je končala včeraj, na 24. mestu, danes pa je vpisala še zadnjih deset točk v olimpijski sezoni 2017/18 za 26. mesto. Preostali naši tekmovalki, Alenka Čebašek in Vesna Fabjan, ki sta včeraj zaostali za točkami, le tem nista bili blizu tudi danes. Fabjanova se ni odločila za štart, Čebaškova pa je po včerajšnjem 57. mestu danes osvojila 51. mesto. Zmagala je Marit Björgen pred Američankama Jessico Diggins in Sadie Bjorensen.

Anamarija Lampič je bila tudi po sklepni tekmi letošnje sezone svetovnega zadovoljna: "Zelo sem zadovoljna, da sem znova osvojila točke svetovnega pokala v zame najtežji disciplini oz. tu mi gre najslabše. Tudi zaostanek ni bil velik za zmagovalko. Največji problem sem imela v prvem krogu, tako kot vedno na teh zasledovalnih tekmah, a potem je steklo, začela sem loviti ostale. 26. mesto je zelo lep rezultat in upam, da sem s tem rezultatom prišla med najboljšo trideseterico v skupnem seštevku svetovnega pokala," je takoj po tekmi povedala naša najboljša tekmovalka, ki se ji je želja tudi uresničila. Miha Šimenc je v cilj 15 km zasledovanja pritekel na končnem 77. mestu.

Skupna zmagovalka svetovnega pokala je Norvežanka Heidi Weng, ki je zbrala 40 točk več kot Digginsova, tretje mesto je osvojila še ena Norvežanka, Ingvild Flugstad Östberg. Anamarija Lampič je z 216 točkami osvojila želeno 30. mesto, Katja Višnar je 46., Vesna Fabjan 58., Alenka Čebašek 62. in Nika Razinger 90.. Sezono bodo naše tekmovalke, ki so tekmovale v Falunu zaključile prihodnji konec tedna na Kitajskem, kjer bo v Jananu na sporedu sprint za FIS točke.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov