Naše veleslalomistke končale z uspešno sezono

18.03.2018


V Areju na Švedskem bi morali danes spremljati še zadnjo tekmo ženskega dela svetovnega pokala. Žal se je slaba vremenska napoved uresničila, tako da je bil veleslalom zaradi močnega vetra odpovedan. Organizator je bil nato primoran odpovedati še moški slalom.


Ana Drev, foto: Gepa

Na današnjem startnem seznamu sta bili tudi dve naši predstavnici, Ana Drev in Meta Hrovat, ki sta skupaj s Tino Robnik, ki se je pred dobrim tednom dni poškodovala, letos poskrbeli za nekaj odličnih rezultatov. Drevova je v seštevku veleslalomskih točk sezono sklenila na devetem mestu, Hrovatova je bila enajsta, Robnikova petnajsta, med dobitnice točk pa se je uvrstila tudi Ana Bucik.

''Žal se danes ni izšlo, tako Ana kot Meta sta si močno želeli tekme. Zgodaj smo vstali in se pripravljali za to, zelo resno smo vzeli zadevo. Organizator je dobro pripravil progo, snežna podlaga je bila vrhunska. Žal je bil veter premočan, bila je snežna nevihta. Najprej se je poskusilo iz rezervnega starta, potem so dodali količke brez zgloba, potem pa še zastavice dol skoraj na polovico. Veter je bil premočan in tekma ne bi bila regularna,'' je razmere v Areju opisal glavni trener Denis Šteharnik.


Meta Hrovat, foto: Gepa

Nato je komentiral letošnjo tekmovalno sezono: ''Če pogledamo veleslalom, je za nami zelo uspešna sezona. Ana Drev je že tretje leto med najboljšimi desetimi, kar pomeni, da je vrhunska veleslalomistka. Žal ji ni uspela tista pika na i, sigurno si je želela stopničk. Tri leta ostati med najboljših deset je velik dosežek, to pomeni, da je njena baza dovolj široka, konkurira lahko na večini terenov in tekmah. Meta Hrovat je končala kot enajsta, kar je zanjo velik uspeh. Zbrala je veliko več točk kot pa prejšnja leta, česar smo zelo veseli. Napredovala je tudi Tina Robnik. Če gledamo triletno statistiko je prišla iz 39. mesta na 15. Zdaj lahko tako govorimo o treh tekmovalkah med najboljših 15, kar nima vsaka ekipa. To je izjema in zato smo zelo veseli. A zdaj nas čaka odgovorno delo za naprej, saj s tem nismo zadovoljni, radi bi še višje. Ekipno bi radi posegli še višje, se pravi, da se ne fokusiramo samo na eno tekmovalko. Celo ekipo bi radi popeljali še par mest višje. Treba bo malo več delati na testiranjih, mislim, da je zdaj za to tui pravi čas. Prej smo se bolj ukvarjali s tehniko, zdaj pa je treba še bolj delati na materialu. Mislim, da jim je pot odprta, mi se bomo maksimalno potrudili.''


Tina Robnik, foto: Gepa


Šteharnik je na koncu še dodal: ''Rad bi se zahvalil vsem tekmovalkam. So profesionalke, z njimi ni nobenih problemov, naredijo kar je treba, na snegu in na kondiciji. Sigurno so še rezerve, a lahko se jim samo zahvalim za zelo dobro sodelovanje. Moram pohvaliti tudi našo ekipo, se pravi vse trenerje, serviserje, kondicijske trenerje, fizioterapevte, zdravnike. Ponosen sem, da sodelujemo z njimi tako uspešno. Tudi zaradi njih lahko punce dosegajo takšne rezultate. Trudili se bomo še naprej in poskušali spraviti vse še na višji nivo.''

Zvočna izjava (mp3)
Denis Šteharnik >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov