Jure Aleš izjemne nastope v Rjukanu sklenil s 6. mestom

17.03.2018


Telemark smučarji in smučarke so nadaljevali z zahtevnim tempom tekmovanj v norveškem Rjukanu. Po preizkušnji v sprintu in dveh paralelnih sprintih je zadnji dan prišel na vrsto še en sprint. Slovenske barve je ponovno branila 5-članska ekipa na čelu z Juretom Alešem, ki je na prejšnjih treh tekmah enkrat zmagal in osvojil še dve drugi mesti.


Jure Aleš

Naš najboljši smučar je še enkrat poskrbel za vrhunski rezultat, saj je zasedel šesto mesto, njegov brat Sašo pa je bil medtem 19. Zmagal je Francoz Philippe Lau, na stopničkah pa sta se mu pridružila še Švicar Stefan Matter in Norvežan Trym Nygaard Loeken. V ženski konkurenci je slavila Francozinja Argeline Tan Bouquet, druga je bila Johanna Holzmann iz Nemčije, tretja pa Jasmin Taylor iz Velike Britanije. Katarina Malenšek je bila 15., Maša Štrakl tik za njo, Špela Mičunovič pa je odstopila v prvem teku.

Po tekmi je Jure najprej rekel: ''Prvo vožnja je bila bolj rutinska, bi lahko rekel, nisem imel kakšnih večjih težav. Nisem pa tudi imel tistega občutka, da bi se res priganjal oziroma da sem hiter. Bila je nekakšna vmesna varianta, nisem mogel kaj dodati, čas pa je bil kar dober. Za vodilnim sem zaostajal 21 stotink in bil tretji. V drugi vožnji pa se mi je zdela, da sem dal več od sebe, žal pa nisem naredil skoka, malo sem se zaračunal. Upal sem, da ne bo šlo predaleč, šlo je pa premalo in tako sem dobil dodatne tri sekunde. Tudi na teku sem videl, da bi lahko bil precej hitrejši v primerjavi z ostalimi, ki so s tekom bolje opravili. A na koncu, če potegnem črto pod tole Norveško, moram biti zelo zadovoljen,'' na vprašanje ali bo pred naslednjimi preizkušnjami kmalu na voljo kaj počitka pa je dogovoril: ''Niti ne, Danes ponoči gremo že tja, potem pa že bo. Dva dneva počitka mi bosta prav prišla, da stvari malo postavim na svoje mesto, saj je bil tu vsak dan zelo natrpan. Na zaključek se je treba še fokusirati, o tem kako počivati pa bomo potem razmišljali po teh tekmah.''

Jure v skupnem seštevku svetovnega pokala zaseda tretje mesto in z 987. točkami zaostaja za tri za drugouvrščenim Švicarjem Stafanom Matterjem. Vodilno mesto še naprej zaseda Nicolas Michel, ki je do zdaj zbral 1215 točk.

Zadnja postojanka tekem svetovnega pokala bo Muerren v Švici, kjer bo potekalo tudi mladinsko svetovno prvenstvo, na katerem bosta naše barve branili Katarina in Maša. Tekme v Švici so na sporedu od 21. do 25. marca.

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov