Ob koncu izjemne sezone Kranjec na odličnem petem mestu

17.03.2018


Najboljši veleslalomisti sveta so se pomerili na zadnji tekmi sezone v tej disciplini. Boj za nove stopničke in točke svetovnega pokala je potekal v Areju na Švedskem, kjer je nastopilo 25 tekmovalcev. Med njimi je bil seveda tudi Žan Kranjec.


foto: Gepa

Naš smučar je v prvem teku nastopil v času vodstva najboljših veleslalomistov Avstrijca Marcela Hirscherja in Norvežana Henrika Kristoffersena, med katerima je bilo 59 stotink sekunde razlike. Kranjec je prikazal izjemno vožnjo in v cilju za Hirscherjem zaostal le 0.67 sekunde, kar ga je popeljalo na tretje mesto. Razvrstitev pri vrhu razpredelnice je nato nekoliko spremenil Francoz Victor Muffat-Jeandet, ki je s pol sekunde zaostanka za vodilnim zasedel drugo mesto.

Žan se je odlično odrezal tudi v finalu in ob prihodu v cilj zasedel drugo mesto. Na samem vrhu razpredelnice na koncu ni prišlo do sprememb, saj je Hirscher uspel obraniti prvo mesto, Kristoffersen se je povzpel na drugo, Muffat-Jeandet pa zdrsnil na tretje. Kranjec je tako prišel še do enega vrhunskega rezultata, petega mesta.

Po tekmi je rekel: ''Načeloma sem danes smučal dobro. Prva vožnja je bila dobra, mogoče s kakšnimi manjšimi napakami. Druga vožnja ni bila slaba, a glede na to da je bil zelo lahek veleslalom in da je bila proga skrajšana, si moral odpeljati zares optimalno. Ne da sem kaj zaviral, a mogoče bi se dalo iti še bolj na limit. A na splošno gledano, je rezultat spet super. Zadovoljen sem, cela sezona je tekla zelo dobro. Ja pa tako, da sem bil že tolikokrat zraven, da si želim priti na stopničke.''

Glavni trener Klemen Bergant je o Kranjčevem nastopu najprej dejal: ''To, da je bil Žan na petem mestu oziroma večino sezone na mestih od 3 do 7 je sigurno dobro. Če se nisem zmotil, ko sem računal, bo na startni lestvici svetovnega pokala končal kot četrti veleslalomist na svetu. To je noro dobro. Malo premalo cenimo ta njegova četrta in peta mesta, a na vsaki taki tekmi je v igri za stopničke. Mislim, da bo v prihodnosti, po tem, ko je letos prišel na okus, še za kaj več ali pa za čisto na vrh. Je pa tu kar nekaj dobrih fantov in on je nenehno med njimi. Z njegovo veleslalomsko sezono moramo biti zadovoljni, če ni bi bili, glede na izhodišče na začetku, to ne bi bilo v redu,'' nato pa dodal še nekaj besed o njegovem napredku: ''Žan je že v osnovi boljši smučar kot lansko leto. Je močnejši, tudi glava je močnejša, smuča bolje, ima več izkušenj. Napreduje že tretjo sezono zapored in to je sklop vsega tega. Zelo je pa pomembno to, da on ve, česa je sposoben, kako se lahko bori z vsemi temi fanti. Prejšnji teden je v Kranjski Gori prvič startal med sedem, če pa preštejemo kolikokrat je že bil med sedem v zadnjih dveh letih pa je teh številk kar nekaj. Težko bi rekel, da je na kakšen področju bolj napredoval kot na drugem, cel paket je boljši kot je bil lani.''

Zvočna izjava (mp3)
Žan Kranjec >>>
Klemen Bergant >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov