Nove točke Anamarije Lampič na razdalji

17.03.2018

Finale svetovnega pokala v teku na smučeh se je v švedskem Falunu nadaljevalo s preizkušnjo na razdalji, na 10 km v klasičnem koraku, jutri sledi še preizkušnja na enaki razdalji v prosti tehniki.

Anamarija Lampič (c) GEPA

Na štartu predzadnje preizkušnje sezone so bile tri slovenske tekmovalke, največji adut pa je bila znova Anamarija Lampič, ki v zadnjem delu sezone konstantno dosega uvrstitve med najboljšo dvajseterico. Lampičeva je tudi tokrat začela v skladu s pričakovanji, na polovici proge je bila v strnjeni skupini tekmovalk na 24. mestu z zaostankom okrog 20 sekund za najhitrejšo, neuničljivo Marit Björgen. 2,5 km pred ciljem 10 km preizkušnje je tekla na visokem 20. mestu, a z malce večjim zaostankom za skupino pred njo do 19. mesta, sama pa je bila na čelu zasledovalne skupine.

V izjemnem zaključku priezkušnje je Krista Parmakoski v zadnjih 200 metrih prehitela Björgnovo, tretja je bila Ingvild Flugstad Östberg z zaostankom 5 sekund. Lampičeva je v cilj prišla na 24. mestu v večji skupini tekmovalk z zaostankom slabih 50 sekund, ter je tako vnovič vpisala točke svetovnega pokala tudi na razdalji. Vesna Fabjan in Alenka Čebašek sta ostali daleč za dobitnicami točk. Čebaškova je zaostala 2:40 na 59. mestu, Fabjanova pa slabe tri minute in pol na 66. mestu.

V moški konkurenci je na 15 km razdalji Miha Šimenc zasedel 88. mesto, zmagal je Rus Aleksander Bolšunov.

Jutri sledi še finalna preizkušnja sezone na 10 km v prostem koraku.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov