Slovenija na ekipni tekmi nastopila v prvem krogu

16.03.2018


V Areju na Švedskem, kjer poteka finale svetovnega pokala, je bila danes na sporedu ekipna tekma, na kateri je nastopilo osem reprezentanc. Med njimi je bila tudi naša ekipa, v kateri so bili Ana Bucik, Meta Hrovat, Martin Čater in Boštjan Kline.


foto: Gepa

Tekmo je odprl slovensko-avstrijski dvoboj, ki se je za našo ekipo začel dobro. Bucikova se je pomerila proti Katharini Liensberger, ki je bila na polovici proge v zaostanku, nato pa povozila količek, kar je pomenilo da je Ana prišla do zmage. Naslednji nastop je pripadel Čatru, ob njem pa je smučal Marco Schwarz. Martin je začel dobro, ko mu je tekmec nekoliko ušel, pa je v želji da nadoknadi zaostanek naredil večjo napako in v cilju na koncu zaostal 1.47 sekunde.

Katharina Gallhuber in Hrovatova sta večino poti opravili z ramo ob rami, žal pa se je Meti nekaj zavojev pred ciljem pripetila manjša napaka in tako je Avstrijka prišla v cilj s prednostjo 77. stotink. Na koncu smo videli še spopad Klineta in Manuela Fellerja. Boštjan je smučal solidno, na koncu pa so prišle do izraza izkušnje v tehničnih disciplinah. Naš severni sosed je zmagal z osmimi desetinkami naskoka in ekipo popeljal v četrtfinale.

Avstrija je v boju za tretje mesto na koncu klonila proti Nemčiji, v velikem finalu pa sta se pomerili ekipi Francije in Švedske. Z enim porazom in tremi zmagami so do končnega prvega mesta prišli Anna Swenn Larsson, Mattias Hargin, Frida Hansdotter in Andre Myhrer.

Glavni trener ženskih reprezentanc Denis Šteharnik je po tekmi rekel: ''Če komentiram nastopa Ane in Mete lahko rečem, da Ana na ogrevalni vožnji ni našla pravega občutka, potem pa se je zbrala in bila dobro, solidno na poti. S konkurentko sta bili skupaj, nasprotnica pa je potem naredila napako in za nas se je izšlo dobro. Pri Meti je bilo ravno obratno. Zelo dobro je zadela ogrevalno vožnjo, bila je zelo hitra, na tekmi pa je žal naredila napako na skoku in tam izgubila. A to je zanjo dobra izkušnja, to tekmo smo vzeli kot pozitivno. Proga je bila za 'paralelca' zelo zahtevna. Menjave po skokih, se pravi iz ravnine v strmino pa potem spet v ravnino. Vrata so bila bolj zaprta kot po navadi, tako da mislim, da je bil ta paralelni slalom bolj atraktiven kot ostali,'' in dodal, da je tekma dobra popotnica tudi za Bucikovo, ki bo jutri nastopila na slalomu: ''Dobro je, da je obdržala nek tekmovalni ritem. Ta nastop ni bil preveč fizično obremenjujoč. Dobro je za našo ekipo, da tekmujemo.''

Zvočna izjava (mp3)
Denis Šteharnik >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov