Prva zmaga Jureta Aleša v paralelnem sprintu

16.03.2018


V Rjukanu na Norveškem je bil danes na sporedu tretji dan tekmovanja za svetovni pokal. Tudi ta se bo zapisal v zgodovino slovenskega telemark smučanja, saj je Jure Aleš prišel do zmage tudi na paralelnem sprintu.


Jure Aleš

V izločilne boje so se uvrstili štirje predstavniki izmed petčlanske slovenske ekipe. Sašo Aleš se je v prvem krogu spopadel s Švedom Ollejem Collbergom in se dobro boril, a moral priznati premoč tekmecu za 85 stotink sekunde, kar ga je na koncu uvrstilo na 17. mesto.

V osmini finala sta dobro nastopili Špela Mičunovič in Maša Štrakl, medtem ko je Katarina Malenšek z nastopom končala po kvalifikacijah. Maša se je pomerila z odlično Nemko Johanno Holzmann, ki je bila hitrejša od naše smučarke, na koncu pa prišla tudi do zmage. Špelina nasprotnica je bila Martina Wyss iz Švice, ki je iz dvoboja izšla kot zmagovalka, kar je pomenilo, da sta naši dekleti dan v Rjukanu sklenili na devetem mestu.

Jure Aleš, ki je v dveh dneh osvojil dve drugi mesti, je nadaljeval v vrhunskem slogu. Najhitrejši je bil že v kvalifikacijah, nato pa po vrsti premagal najprej Japonca Koheija Hiroseja, nato Nemca Louisa Huberja, temu je sledila zmaga proti Collbergu, nato pa je padel še izkušeni Francoz Phillipe Lau. V velikem finalu mu je na poti do zmage stal vedno nevarni Švicar Bastien Dayer, ki pa našemu smučarju danes ni bil kos, saj je izgubil za 12 stotink sekunde.Jure se zdaj lahko pohvali z zbirko zmag v vseh treh disciplinah telemark smučanja. Zmagi v klasiku in sprintu je dosegel konec tega januarja v ZDA, danes pa je prišla na vrsto še izjemna predstava na paralelnem sprintu

''Priprava ni bila kaj dosti drugačna kot včeraj. Dobil sem že kvalifikacije, tako da sem hitro vedel, da sem ta pravi. Na tekmo sem tako lahko šel sproščen. V prvem krogu sem se počutil dosti samozavestnega, da sem preizkusil tudi modro progo, da sem videl, če mi mogoče bolj leži. Videl sem, da mi ne, tako da sem do konca ostal na rdeči. Bil je sproščen dan. Odleglo mi je, ko sem zmagal, saj sem vedel, da sem tega sposoben, da imam dosti znanja, tudi izkušenj iz tega terena imam že kar nekaj. Danes bi temu rekel predvsem olajšanje,'' je po preizkušnji rekel Jure in dodal nekaj besed o prihajajoči, zadnji tekmi na Norveškem: ''Jutri se nimamo kaj šparati, prišli smo sem, da damo vse od sebe, potem bomo pa videli.''

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov