Na Holmenkollnu prvenec L'Abee-Lunda, Bauer na 17. mestu

15.03.2018

Na slovitem Holmenkollnu je predzadnjo sprintersko tekmo svetovnega pokala v biatlonu dobil domačin Henrik L'Abee-Lund, najboljši Slovenec je bil tokrat Klemen Bauer na 17. mestu.

Klemen Bauer je končal med najboljšo dvajseterico (c) GEPA

Biatlonska karavana svetovnega pokala se je s Finske preselila na Norveško, kjer jih ta konec tedna čakajo tekme na Holmenkollnu nad Oslom. Četrtek je prinesel sprinterski preizkušnji. V konkurenci moških je bil tokrat najboljši naš Klemen Bauer, ki je v ležečem položaju pokril vse tarče in je imel 8. čas. Na drugem strelskem postanku je Bauer žal znova zgrešil en strel, padel je po rezultatski razpredelnici, v zadnjem krogu pa je močno popustil na progi in je tekmo tako končal na 17. mestu.

Veliko možnosti za vrhunski rezultat je že na prvem streljanju zapravil Jakov Fak, ki je mimo poslal tretji strel, enkrat pa je nato zgrešil še v stoje in danes je bilo to dovolj za končno 32. mesto. Na sobotni zasledovalni tekmi bomo videli še Miho Dovžana ki je enkrat zgrešil v leže in je osvojil končno 41. mesto, točke je zgrešil za 1,4 sekunde. Lenart Oblak je brez strelske napake pritekel na 67. mesto in ga na zasledovalni preizkušnji ne bomo videli.

Prve zmage v svetovnem pokalu se je razveselil domačin Henrik L'Abee-Lund, ki je pokril vse tarče, 6,1 sekund je z enim zgrešenim strelom zaostal rojak J. T. Bö, tretji pa je bil Martin Fourcade z zaostankom 7,1 sekund, zadel pa je vse strele.

Po tekmi je oceno podal naš glavni trener, Tomaš Kos: "Danes je bila to solidna ekipna predstava. Kot vedno, je škoda zgrešenih strelov, a kot ekipa smo dobili kar nekaj dobrih točk v pokalu narodov in se borimo za prvo deseterico. Po tej plati je bil danes cilj izpolnjen. Vsakega zgrešenega strela je seveda škoda, a danes bi rekel, da je Klemen končno streljal solidno tudi v stoječem položaju. V zadnjem krogu mu je zmanjkalo nekaj moči, izgubil je čas in mesta. Jaka je, upoštevajoč dva zgrešena strela, nalogo prav tako opravil solidno. Ta rezultat je temu primeren. Škoda, ker Mihi ni uspelo osvojiti vsaj ene točke, malo je zaostal za njimi. Mislim, da ima ob dobrem in hitrem streljanju na zasledovalni tekmi možnosti, da se prebije med dobitnike točk." V pokalu narodov je Slovenija na 11. mestu s 3783 točkami, Švica jih ima na 10. mestu 3832.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov