Drugi dan v Rjukanu, druge stopničke za Jureta Aleša

15.03.2018


Na Norveškem se nadaljuje svetovni pokal za telemark smučarje in smučarke. V Rjukanu je bil danes na sporedu prvi izmed dveh paralelnih sprintov, ki je potekal ob sneženju in nižjih temperaturah kot včerajšnja preizkušnja.


Jure Aleš

V jutranjih kvalifikacijah so bili uspešni Špela Mičunovič in brata Aleš, medtem ko se Maša Štrakl in Katarina Malenšek nista uspeli uvrstiti v izločilne boje, saj sta zasedli 18. oziroma 19. mesto. Špela in Sašo sta se v prvem krogu spopadla z zahtevnima nasprotnikoma. Domačinka Kaja Bjoernstad Konow je ugnala našo tekmovalko, kot tudi Švicar Stefan Matter. Sašo se je proti favoriziranemu nasprotniku sicer dobro boril, saj sta bila večino proge z ramo ob rami, pa manjši napaki našega smučarja in prerivanju, ki je sledilo pa je v naslednji krog napredoval Švicar. Končna uvrstitev Mičunovičeve je bilo deveto mesto, starejši od bratov Aleš pa 17.Jure je znova poskrbel za izjemen rezultat. Brez težav je prišel do polfinala, kjer je nato premagal Švicarja Bastiena Dayerja, v velikem finalu pa mu je na poti do zmage stal domačin Trym Nygaard Loeken.

Jure je po preizkušnji opisal zadnji dvoboj dneva: ''Pred zadnjim dvobojem sem bil na startu presenetljivo miren in samozavesten, saj sem vedel, da lahko zmagam. Na žalost sva prišla v rondo dosti skupaj, jaz pa sem imel spodnjo linijo. Imel sem malo preveč hitrosti, tako da me je potegnilo na hrbet. Komaj sem se rešil, izgubljal sem hitrost, noge sem postavil počez. Prišlo je tudi do zapleta, mislim, da sem mu palico porinil nekam med noge. Mogoče bi moral izbrati malo višjo linijo, to me je danes stalo prvega mesta. A tudi prejšnji dvoboji so bili zelo dobri, suvereni, brez večjih napak, tako da sem zelo zadovoljen.''


Špela Mičunovič

Jure Aleš je z današnjim drugim mestom že sedmič v tej sezoni svetovnega pokala prišel na oder za zmagovalce. Slovenska ekipa bo po nove odlične rezultate odšla že jutri na novem paralelnem sprintu. V soboto pride v Rjukanu na vrsto še sprint.

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov