Po daljšem premoru Jure Aleš nadaljuje z odlično formo

14.03.2018


Telemark smučarji in smučarke so se v Rjukanu na Norveškem pomerili na sprintu. Svetovni pokal se je nadaljeval po kar dolgem premoru, zadnja tekma je bila namreč na sporedu pred dobrim mesecem na Krvavcu.


Jure Aleš

Daljši izostanek iz tekem ni prav nič zmotil našega najboljšega smučarja Jureta Aleša. V prvem teku je postavil tretji čas voženj, v drugo pa nato napadel še bolj in uspel osvojiti drugo mesto. S tem je že šestič v sezoni prišel na oder za zmagovalce. Boljši od njega je bil le Norvežan Trym Nygaard Loeken, tretje mesto pa je zasedel Švicar Stefan Matter. Drugi slovenski predstavnik Sašo Aleš je prvo izmed štirih preizkušenj v Rjukanu končal na 18. mestu.

V ženski konkurenci je zelo dobro nastopila Špela Mičunovič, ki je z osmim mestom izenačila svoj drugi najboljši rezultat na tekmah svetovnega pokala oziroma je dosegla najboljšega v disciplini sprint. Izkazali sta se tudi Katarina Malenšek in Maša Štrakl, ki sta prišli na 15. in 18. mesto. Zmagala je Martina Wiss iz Švice, njena rojakinja Beatrice Zimmerman je zasedla drugo, Norvežanka Guro Helde Kjoelseth pa tretje mesto.

Jure je po tekmi rekel: ''Že takoj zjutraj sem imel dober občutek na smučeh, a so se mi potem v prvi vožnji dogajale čudne rotacije v ramenih. Naredil sem kar nekaj napak. Med premorom sem analiziral kaj se je dogajalo in potem poskušal to odpraviti. V drugo je šlo potem res precej bolje, brez večjih težav. Mogoče bi se dalo še malo bolj tvegati, a na koncu moram biti zadovoljen s tem rezultatom, oziroma sem zelo zadovoljen. Če sem čisto iskren sem sploh po prvi vožnji pričakoval, da bom bolj zadaj, a na koncu sem bil kar hiter.''

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov