DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik še tretjič zapored tik za prvo trideseterico

14.03.2018

Na drugi in hkrati zadnji letošnji preizkušnji svetovnega pokala v nordijski kombinaciji na Norveškem v Trondheimu je Vid Vrhovnik osvojil 32. mesto.

Vid Vrhovnik je v Trondheimu dvakrat končal na 32. mestu (c) GEPA

Nordijski kombinatorci so opravili še z drugo preizkušnjo svetovnega pokala v Trondheimu, tudi tokrat pa naša tekmovalca nista osvojila točk svetovnega pokala. Po skakalnem delu preizkušnje je tokrat kazalo najbolje v zadnjem obdobju, saj je bil Marjan Jelenko na želenem 15. mestu z zaostankom 1:15 minute za najboljšim po skokih, Japoncem Gojem Jamamotom. Japonec je skočil 133 metrov in zbral 126,6 točk, Jelenko pa 127.5 metrov, zbral pa je 107,9 točk. Dobro je skočil tudi Vid Vrhovnik, 124 metrov, s 105,4 točkami pa je imel 1:25 zaostanka na 24. mestu.

Na 10 km preizkušnji se našima tekmovalcema žal ni izšlo za prve točke po olimpijskih igrah. Na dobri polovici proge je Jelenko še tekel v skupini okrog 20. mesta, Vrhovnik pa v skupini tik za njim do 30. mesta, nato pa sta začela izgubljati. Predvsem Jelenko, ki ga je kmalu prehitel tudi Vrhovnik, s katerim sta dobra dva kilometra pred ciljem še tekla skupaj, nato pa je mladinski svetovni prvak v cilj prišel na 32. mestu, tako kot včeraj, Jelenko pa je padel na 37. mesto z zaostankom več kot dveh minut, oz. dobre pol minute za Vrhovnikom, ki je točke zamudil za dvajset sekund.

Glavni trener naše reprezentance, Mitja Oranič, po tekmi, kjer se je res pokazala lepa priložnost za nove točke svetovnega pokala, nikakor ni bil dobre volje. "Kaj naj rečem? Danes res ne morem biti zadovoljen. Potem, ko nam je na skokih končno uspelo narediti nekaj dobrega, smo vse podrli s tekom oz. taktiko na progi. Škoda, priložnost je bila res lepa, a takšne napake so nedopustne, to se ne bi smelo dogajati. Včeraj sem bil veliko bolj zadovoljen, ko se je Vid boril in je osvojil 32. mesto, danes je slika drugačna," ni bil slišati zadovoljen nekdanji kombinatorec.

Z 10. mesta po skokih je na vrh pritekel Nemec Fabian Riessle, ki je v ciljnem sprintu ugnal domačina Jarla Magnusa Riiberja in Finca Eera Hirvonena, Akito Watabe pa je na petem mestu storil nov korak k osvojitvi velikega kristalnega globusa.

Karavana bo konec tedna nove točke lovila na predzadnjem prizorišču te sezone v Klingenthalu. V slovenski ekipi bo prišlo do sprememb, saj bo Jelenko odpotoval domov, Vrhovniku pa se bosta pridružila mlada Leon Šarc in Gašper Brecl, ki bosta nabirala dragocene izkušnje na tekmah najvišjega nivoja.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov