Čater na 20. mestu, smukaški globus Feuzu

14.03.2018


V švedskem Areju je bil na sporedu zadnji smuk letošnje sezone svetovnega pokala za moške. Slovenske barve je branil Martin Čater in zasedel 20. mesto.


Martin Čater, foto: Gepa

Na zadnji preizkušnji v tej disciplini smo videli dva zmagovalca, oba iz Avstrije. S časom 1:20.21 sta na najvišjo stopničko prišla Matthias Mayer in Vincent Kriechmayr, tretje mesto pa je z zaostankom štirih stotink sekunde osvojil Švicar Beat Feuz, ki je osvojil tudi mali kristalni globus.

Razlike med tekmovalci so bile ponovno zelo majhne, z zaostankom 1.19 sekunde pa je Martin Čater, ki je pokazal lepo vožnjo brez večjih napak, zasedel 20. mesto. V smukaški razvrstitvi je bil na koncu 24. s tem, da je zbral 59 točk, kar je 49 več kot lani.

''Glede na to, da je bil en trening in da je bil prvič na temu terenu, se je odrezal kar dobro. Mislim, da je današnji rezultat pokazatelj njegove cele sezone. Z dobro vožnjo je lahko blizu deseterice. Mislim, da je v zadnjih treh letih naredil ključne, postopne, pa tudi zelo težke korake naprej v pravo smer, tako v smuku, kot superveleslalomu. Glede na to, kar ima v nogah, bi v letošnji sezoni lahko naredil še kakšen boljši rezultat. A gre potrpežljivo naprej, sezono je sklenil v finalu, kjer pa nekaterih ni bilo,'' je po tekmi rekel glavni trener Peter Pen in dodal še nekaj besed o pripravah, ki sledijo že takoj: ''Tu bomo ostali še en teden, saj so zimske razmere. Na razpolago smo dobili nekaj materiala, ki ga moramo testirati, tako da lahko naredimo prvi temelj za naslednje leto. Kline tu trenira že dva dni, zdaj pa bomo izkoristili še ostale dneve, saj je tu prizorišče naslednjega svetovnega prvenstva. Imamo volje, energijo in fokus, tako da zakaj ne.''

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov