DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik tudi v Trondheimu na robu točk svetovnega pokala

13.03.2018

Na tekmi svetovnega pokala v nordijski kombinaciji v norveškem Trondheimu je Vid Vrhovnik znova ostal tik za najboljšo trideseterico uvrščenih.

Vid Vrhovnik se bori za nove točke svetovnega pokala (c) GEPA

Karavana svetovnega pokala v nordijski kombinaciji se je iz Osla preselila v Trondheim, kjer je bila danes že na sporedu prva izmed dveh preizkušenj. Po uspešnem treningu včeraj, sta naša kombinatorca, Marjan Jelenko in Vid Vrhovnik, danes na tekmi znova malce zaostala za dobrimi dosežki s treninga. Vrhovnik je bil tako po skokih na 32. mestu z 1:45 zaostanka za vodilnim Japoncem Akitom Watabejem. Jelenko se je po zaostanku več kot dveh minut odločil, da ne bo krenil na 10 km preizkušnjo. 

Vrhovnik je znova tekel zelo dobro, vseskozi skušal teči tudi v skupini, žal pa se znova ni izlšlo, da bi se prebil med najboljšo trideseterico in tako osvojil nove točke svetovnega pokala. V cilj je pritekel na 34. mestu, potem ko je v zaključku za seboj pustil tudi imeni kot sta Jason Lamy Chappuis in Björn Kircheisen. Zmagal je Nemec Eric Frenzel s sekundo prednosti pred skorajšnjim skupnim zmagovalcem sezone, Watabejem, tretji je bil Fabian Riessle, ki je bil po skokih šele 14., sedem mest višje kot na koncu četrti rojak Johannes Rydzek, ki je izgubil ciljni šprint proti rojaku. Jutri bo v Trondheimu na sporedu še ena tekma.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov