V Kvitfjellu zmaga Jansruda, Kosi do točk

11.03.2018


Po smukaški preizkušnji je v Kvitfjellu prišla na vrsto še superveleslalomska, predzadnja v tej sezoni svetovnega pokala. Na Norveškem je danes nastopilo 62 tekmovalcev, med njimi pa so bili tudi štirje naši fantje.


Klemen Kosi, foto: Gepa

Domači navijači so imeli veliko razlogov za veselje, saj je do zmage prišel Kjetil Jansrud, ki je za 22 stotink sekunde ugnal Švicarja Beata Feuza. Na stopničkah bi lahko stal še en predstavnik Norveške in sicer Adrian Smiseth Sejersted, ki je z zaostankom 34. stotink za reprezentančnim kolegom dolgo časa zasedal tretje mesto, a je s startno številko 49 za presenečenje poskrbel Francoz Brice Roger. Le-ta je Sejersteda ugnal za samo stotinko sekunde in tako osvojil tretje mesto.

Nastop Rogerja je žal vplival tudi na skupni seštevek v superveleslalomski razvrstitvi oziroma na mesto Boštjana Klineta. Le-ta je danes zasedel 40. mesto, odličen nastop Francoza pa ga je potisnil na 26. mesto na lestvici v tej disciplini, kar pomeni da naš smučar ne bo nastopil na finalu v Areju.

Sreče ni imel niti Martin Čater, ki je s prvo polovico proge opravil izjemno, saj je na drugem vmesnem času za Jansrudom zaostajal le 6 stotink sekunde. Žal pa je nato sledila napaka, nekaj daljših zavojev okoli vrat, ki so nato vodili tudi do odstopa. Nastop na Švedskem se je s tem izmuznil tudi njemu, saj v seštevku zaseda 29. mesto.

Edini Slovenec, ki se je uvrstil med dobitnike točk, je bil tako Klemen Kosi, ki je svojo nalogo opravil dobro predvsem v srednjem delu proge. Zaostanek 1.23 sekunde za vodilnim ga je popeljal na 29. mesto. Miha Hrobat je bil tokrat 44.

Glavni trener Peter Pen je po preizkušnji na Norveškem dejal: ''Vedno je tako na superveleslalomu v Kvitfjellu, tesna tekma z malimi zaostanki. Kosi je na 29. mestu za drugo uvrščenim zaostal le sekundo. Pri Boštjanu se je videlo, da ne more, sezone je zanj konec, a zdaj se mora pripraviti za naprej. Martin je bil po dobrih štiridesetih sekundah drugi, kar je sledilo pa nebi želel komentirati. Iz dokaj solidne sezone smo naredilo slabo sezono, kar je naša krivda, od prvega do zadnjega.''

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov