DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Na Holmenkollnu najboljša Bogatajeva na 12. mestu

11.03.2018

Najboljše smučarke skakalke so danes tekmo svetovnega pokala imele na veliki skakalnici na Holmenkollnu. Pravico nastopa je imelo le najboljših 30 skakalk v seštevku svetovnega pokala, med njimi so tudi štiri Slovenke.

Urša Bogataj je bila znova najboljša Slovenka na veliki skakalnici (c) GEPA

Na Norveško so pripotovale tri naše, bolezen je nastop preprečila Špeli Rogelj. Kot prva od naše trojice, ki je med deseterico v skupnem seštevku svetovnega pokala, je nastopila Ema Klinec. S 114 metri in 90,8 točkami je po prvi seriji zasedala 16. mesto. 116.5 metrov je nato skočila Urša Bogataj, ki je s 94,1 točkami zasedala 14. mesto po prvem skoku in je bila najboljša naša. Nika Križnar, ki je v petek dopolnila 18 let, je v dobrih vremenskih razmerah pristala pri 110 metrih, z 79,3 točkami pa je zasedala 18. mesto po prvem skoku. Pričakovano je vodila domačinka Maren Lundby, ki je skočila kar 134 metrov, prejela lepe ocene za slog in s kar 137,5 točkami je deveto zmago v sezoni imela praktično že v žepu. Drugo mesto je zasedala Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz s 128.5 metri in 121,6 točkami, tretja je bila Japonka Juki Ito s 123 metri ter 113,9 točkami.

V drugi seriji se popoln napad našim dekletom žal ni izšel. Križnarjeva je skočila 110.5 metrov, s skupno 166,1 točkami pa je končala na 17. mestu. Klinčeva je s 108 metri ter skupno 177,1 točkami končala na 14. mestu, najboljša pa je bila tako Bogatajeva, ki je v finalu skočila 114.5 metrov, 186,0 točk pa je bilo danes dovolj za končno 12. mesto. S 126 metri je deveto zmago v sezoni gladko slavila Lundbyjeva, ki je zbrala 262,7 točk, drugo mesto je s 128 metri in 231,2 točkami zadržala Daniela Iraschko-Stolz, tretje pa s 124 metri in 229,7 točkami Juki Ito. 

Naša najboljša na tokratni preizkušnji, Urša Bogataj, je bila po tekmi z doseženim lahko zadovoljna: "Moram reči, da sem glede na včerajšnje skoke in rezultate na treningu lahko zadovoljna, skakala sem čisto v redu. Bila sem boljša kot včeraj. 12. mesto je zame za to sezono dober rezultat, sem zadovoljna, a moram dodati, da vem, da skoki še niso takšni, kot jih znam. Letos sem zelo vesela moje konstantnosti, res sta pred mano še dve tekmi, a če zdaj potegnem črto, je bilo čisto v redu in sem zelo zadovoljna. Poleti bom poizkusila še nadrgraditi narejeno."

Najboljša naša v skupnem seštevku svetovnega pokala, Nika Križnar, je ponesrečeno tekmo opisala takole: "Naredila sem kar veliko napako že v poizkusnem skoku. To potem preide tudi v glavo s samimi mišljenji kaj bo in kaj ne bo. Že na treningu mi skakalnica ni najbolj odgovarjala, imela sem težave na mizi s samim skokom. So vzponi in so padci, vedno se je potrebno pobrati in iti naprej. 17. mesto kljub vsemu za mene ni tako slab rezultat. Gremo naprej, gremo dalje v Oberstdorf."

Današnji rezultati so bili v povprečju letošnjih dosežkov naših skakalk, s čimer se je strinjam tudi glavni trener Sten Baloh: "Tudi mi smo pričakovali več od današnje tekme. Ne glede na včerajšnji trening sem upal, da bodo dekleta danes dodala. Nika je enostavno odreagirala v nasprotno smer. Želela si je veliko, a je pri tem delala take napake, kot jih ni že dva meseca. Potrebno se je zavedati, da je mlada in da vedno ne odreagira, kot bi si želeli. Danes je izsiljevala rezultat, napake so se kar vrstile. Že takoj po odskoku sem vedel, da presežkov pri današnjih rezultatih ne bo. Ema se je borila že včeraj z novo smučino, ki je malo bolj široka. Ni našla optimalnega položaja in tudi skoki so ostali na enakem nivoju kot včeraj. Ni kaj dosti napredovala. Urša je tekmo, kljub temu da ji včeraj ni šlo, danes skakala normalno, a tudi ona zagotovo zna skakati bolje, kot je pokazala danes."

Svetovni pokal za dekleta se bo zaključil čez dva tedna v nemškem Oberstdorfu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov