DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Slovenski orli na Holmenkollnu do 6. mesta

10.03.2018

Tilen Bartol, Peter Prevc, Nejc Dežman in Jernej Damjan so na ekipni tekmi smučarjev skakalcev v Oslu osvojili šesto mesto.

Slovenska ekipa v Oslu (c) SloSki

Z ekipno preizkušnjo v Oslu se je uradno s tekmo začela druga izvedva RAW AIR turneje v smučarskih skokih. Goran Janus je v ekipno tokrat postavil Tilna Bartola, Petra Prevca, Nejca Dežmana in Jerneja Damjana. Naši so začeli s 123.5 metri Bartola, nadaljevali pa z odličnimi 130.5 metri Prevca, kar je napovedovalo ogorčen boj za najvišja mesta na današnji tekmi. Dežman je kot tretji naš pristal pri 118 metrih, Damjan pa je s 125.5 metri poskrbel za nov lep dosežek naših, ki so v izenačenem boju po prvi seriji s 482,0 točkami zasedali peto mesto. Le 0,7 točke so zaostajali Japonci, četrti Avstrijci so imeli 499,4 točk. Na vrhu so bili pričakovano domačini Norvežani s 539,4 točkami pred Poljaki, ki so zbrali 512,8 točk, tretji so bili Nemci s 508,6 točkami.

Drugo serijo so naši odprli z odličnim skokom Bartola, dolgim 129 metrov, nadaljeval pa je Prevc še z enim zelo dobrim skokom, dolgim 130 metrov in naši so bili vedno bližje tekmecem na mestih pred njimi, a obetal se je še napet boj za peto mesto. Dežman je nato s 122.5 metri naše ohranjal v tem boju, dokončno pa so naši padli na šesto mesto kljub dobremu skoku Damjana, ki je pristal pri 124 metrih. Naši so na koncu zbrali 874,5 točk, le 2,1 točki manj od petih Japoncev. Četrti so bili Nemci s 1009,8 točkami, na stopničke pa so se tesno prebili Avstrijci s skupno 1010,2 točkami. Zmagali so Norvežani s 1098,7 točkami pred Poljaki, ki so zbrali 1039,8 točk.

Naš najboljši posameznik na tekmi Peter Prevc, ki je v skupnem seštevku RAW AIR turneje napredoval na 11. mesto je po tekmi povedal:"Danes sem s prikazanim kar zadovoljen. To so bili skoki, kakršne sem pretekli teden malo natreniral. Zato sem zadovoljen in upam, da se bo tako nadaljevalo. Zdaj sem pokazal malce boljše skoke in razumem, da so želje takoj narasle. A jaz sem zdaj s tem zadovoljen, potrebno je biti potrpežljiv in počasi iti naprej. Sicer pa je bila tekma zanimiva, tudi za spremljati po zaključenem nastopu. Zadovoljen sem, da nihče od nas ni naredil večjih napak, po drugi strani pa je škoda, da nam to ne prinese višjega mesta kot je šesto. Tekma je bila zanimiva, borili smo se do konca, da bi bili še višje. Konec koncev tudi to nekaj pomeni, da se z nekom boriš, da nisi nekje osamljen. Ko si dve točki za tistim, ki je pred tabo, si rečeš, da je škoda, ker je zmanjkalo tako malo, ampak nekaj to še vedno pomeni, niso vse uvrstitve enake. Potrebno je umirjeno narediti svoje skoke, kar je meni danes uspelo in s tem sem zadovoljen."

Po tekmi je oceno podal tudi pomočnik glavnega trenerja naših orlov, Gorana Janusa, Nejc Frank, ki se je strinjal, da je današnje 6. mesto drugčno, kot tisto iz Lahtija izpred slabega tedna dni: "Rezultatsko enako kot v Lahtiju, a danes smo bili s posameznimi skoki bližje najboljšim, a na koncu se žal ni izšlo, da bi zadržali prednost pred Japonci. Sem nekako sodimo, tako kot celo sezono. Danes je nekaj grenkega priokusa, saj nam je pri posameznih skokih zmanjkal kakšen meter ali dva, da bi bila uvrstitev višja. Nivo skokov je bil precej boljši kot v Lahtiju in upam, da bodo fantje jutri stopnjevali te skoke."

V skupnem seštevku RAW AIR turneje vodi Kamil Stoch pred Norvežanoma Robertom Johanssonom in Johanom Andrejem Forfangom. Jutri bo v Holmenkollnu na sporedu še posamična tekma s šestimi slovenskimi skakalci.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov