Bucikova in Hrovatova do točk v Ofterschwangu

10.03.2018


Nemški Ofterschwang je gostil zadnjo žensko tekmo svetovnega pokala pred finalom v Areju na Švedskem. Dekleta so se pomerila na slalomski preizkušnji, med 54. tekmovalkami na startnem seznamu prvega teka pa je bila tudi naša četverica – Ana Bucik, Maruša Ferk, Meta Hrovat in Klara Livk.


Ana Bucik, foto: Gepa

Na polovici preizkušnje je vodilno mesto zasedala Mikaela Shiffrin iz ZDA, ki je imela 30 oziroma 39 stotink prednosti pred najbližjima zasledovalkama, predstavnicama Avstrije, Katharino Gallhuber in Bernadette Schild. Najboljša Slovenka je bila Bucikova, ki je zasedla 19. mesto, njen zaostanek za Shiffrinovo pa je znašal 2.65 sekunde. V finale je prišla tudi Hrovatova, ki se je na progi zadržala 3.27 sekunde dlje kot vodilna tekmovalka, žal pa se je druga vožnja izmuznila Ferkovi in Livkovi, ki sta zasedli 31. in 32. mesto. Njuna zaostanka za zadnjim mestom, ki je še vodilo v finale, sta znašala 7 oziroma 25 stotink.

Meta je v drugo nastopila izjemno in povečevala prednost pred vodilno v cilju iz zavoja v zavoj. Žal je nekaj metrov pred ciljem naredila napako, zaradi katere je izgubila precej časa, ob koncu nastopa pa je vseeno prevzela vodstvo s tremi desetinkami naskoka. Nastop Ane se ni izšel čisto po njenih željah saj je ob nekaterih manjših napakah prišla na takrat peto mesto.

Shiffrinova je uspela obraniti prednost iz prvega teka in prišla do zmage, po tem ko je odbila napad najhitrejše v finalu, Švicarke Wendy Holdener. Le-ta je drugo mesto zasedla z devetimi stotinkami zaostanka. Preboj na stopničke je uspel tudi Švedinji Fridi Hansdotter, ki je bila na uvodni vožnji četrta. Bucikova je bila na koncu 22. in bo skupaj s Ferkovo nastopila na zadnjem slalomu sezone v Areju. Tam bomo seveda držali pesti tudi za slalomsko mladinsko svetovno prvakinjo Hrovatovo, ki je s 25. mestom prišla do drugih točk oziroma najboljše uvrstitve v tej disciplini na tekmah najvišjega ranga.


Meta Hrovat, foto: Gepa

Glavni trener Denis Šteharnik je po preizkušnji v Nemčiji rekel: ''Kar se tiče Mete je zelo pozitivno, da se je končno uvrstila v točke. V prvo je odpeljala brez velikega rizika, a suvereno, dobro in se uvrstila naprej. Za drugi tek smo bili samo dogovorjeni da doda, tudi glede na pogoje na progi in to je tudi storila. Žal je spodaj naredila napako, ki je je vzela mesto ali dve. A 25. mesta smo veseli, za slalom je to zelo dober rezultat on obet. Zdaj ciljamo naprej, se pravi, da se na finalu uvrsti do 15. mesta. Tam nima kaj izgubiti in lahko napade na vso moč. Vidi se, da Ana Bucik ni več v takšni formi. Je pa dobro, da je potrdila finalni nastop, tako da smo zelo veseli. Na finale so se uvrstile vse punce, razen Tine, ki se je včeraj žal poškodovala. Cilj je izpolnjen, vsaka tekmovalka v A ekipi gre na finale. Tega smo kot ekipa zelo veseli, tako da čestitam puncam, še posebej pa trenerjem, serviserjem, kondicijskemu trenerju, fizioterapevti, da ne naštevam vseh. Zahvalil bi se vsem, saj brez njihove pomoči to sigurno nebi šlo. Moramo seveda zdržati do konca, a nekako se je izšlo, imeli smo tudi srečo glede Maruše. Včasih je sreča lahko tudi na naši strani. Zdaj pa takoj sledi regeneracija in maksimalno se bomo poskušali pripraviti za finalne nastope in tam še popraviti te pozicije.''

Zvočna izjava (mp3)
Denis Šteharnik >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov