Erženova in Bauer na tekmi mešnih dvojic osvojila 17. mesto

10.03.2018

Kontiolahti na Finskem je danes gostil drugo letošnjo tekmo mešanih dvojic, barve Slovenije pa sta zastopala Anja Eržen in Klemen Bauer.

Klemen Bauer je na zadnjem streljanju pokvaril zelo dober nastop (c) GEPA

Na atraktivni, kratki preizkušnji mešanih dvojic so kot prva v 1,1 km krog krenila dekleta. Anja Eržen je začela z eno popravo v leže na 17. mestu, v stoje je popravljala kar tri strele in Klemenu Bauerju je predala na 18. mestu z zaostankom 51,9 sekund za vodilno Ukrajino. Bauer je prvo nalogo opravil brez napake in Slovenijo dvignil na 15. mesto z zaostankom 40,5 sekund za vodilno Kanado. V stoje je Bauer prvi nastop opravil prav tako dobro, popravljal je en strel, kar je našo dvojico obdržalo na 15. mestu. Z zaostankom 54,7 sekund je na tem mestu tudi predal štafeto Erženovi, vodila je Norveška s prav tako petimi popravami.

Erženova je na svojem drugem streljanju v leže opravila eno popravo in proti svojemu zadnjemu streljanju odtekla na 16. mestu z zaostankom 69 sekund za Francijo. Na zadnjem streljanju je Erženova znova imela tri poprave, s skupno 9 popravami pa je štafeto Bauerju tokrat predala na 17. mestu z zaostankom 1:49 za še naprej vodilno Francijo, ki je imela 6 sekund naskoka pred Ukrajino in že 12 pred Japonsko. Bauer je na svojem drugem streljanju v leže opravil eno popravo, proti zadnjemu streljanju na tekmi pa je odtekel na 17. mesto. Presenetljivo je vodila Ukrajina pred Kanado in Japonsko. Bauer je na zadnjem streljanju v stoje pridelal prvi kazenski krog za našo dvojico, a je ostal na 17. mestu in v zadnji 1,1 km krog na tekmi odtekel z zaostankom 2:13 minuti za vodilno Francijo.

Zmagala je na koncu Francija pred Avstrijo, ki je zmagala v Östersundu, tretja je bila z enim zgrešenim strelom in 11 popravami Norveška. Bauer je slovensko dvojico v cilj pripeljal na 17. mestu z zaostankom 2:35 za zmagovalno dvojico.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov