Dobra nastopa Čatra in Kosija v Kvitfjellu

10.03.2018


Kvitfjell na Norveškem je gostil prvo izmed dveh tekem svetovnega pokala tega konca tedna. Na sporedu je bil predzadnji smuk sezone, na katerem je poleg enainšestdesetih tekmovalcev nastopila tudi slovenska četverica.


Martin Čater, foto: Gepa

Razlike med najboljšimi so bile, tako kot je na temu prizorišču v navadi, zelo majhne. Do zmage je prišel Nemec Thomas Dressen s časom 1:49.17, ki je prehitel drugo uvrščenega Beata Feuza iz Švice za osem stotink sekunde. Tretje mesto je osvojil domači predstavnik Aksel Lund Svindal, ki je za nastop potreboval 0.17 sekunde več kot Dressen.

Najboljši slovenski nastop je prikazal Martin Čater, ki je bil zelo hiter predvsem v zgornjem delu proge, saj je na tretjem vmesnem času zasedal 12. mesto. Nekaj zavojev pred ciljem je sicer naredil napako, ki me je vzela nekaj hitrosti, a je ob prihodu v cilj vseeno zasedel zelo solidno 16. mesto z 1.51 sekunde zaostanka. Do konca tekme sta ga prehitela dva tekmeca, kar je pomenilo, da je z 18. mestom in novimi 13. točkami svetovnega pokala prišel tudi do finalne smukaške tekme sezone v Areju.

Dober nastop je uspel tudi Klemnu Kosiju. Le-ta je za razliko od Čatra večji zaostanek pridelal v zgornjem delu proge, a se je dobro boril vse do zadnjih metrov in na koncu prišel na 23. mesto, kar je njegov najboljši smukaški rezultat letos. Blizu točk je bil Miha Hrobat, ki je za 30 mestom zaostal desetinko sekunde, uvrščen pa je bil na 36. mesto. Boštjan Kline je na svojem zadnjem smuku sezone postavil 50. čas voženj, a bo že jutri imel novo priložnost na superveleslalomu.


Klemen Kosi, foto: Gepa

Glavni trener Peter Pen je o nastopih varovancev dejal: ''Bila je težka tekma, preparacija pa vsak dan boljša. Mislim, da smo iz tega smuka nekaj izvlekli, čeprav smo še prejšnji teden slabi izgledali. Martin praktično ni smučal zaradi bolečin v stegenski mišici, Kosi in Hrobat sta bila bolna, edini, ki je bil fit je bil Boštjan. Za nami je dober smuk. Martin je tam nesrečno zadel v luknjo in ni imel hitrosti za zadnji del, a mislim, da je to dober rezultat in da je zasluženo na finalu, saj je naredil korak naprej v smuku. Kosijevo in Hrobatovo smučanje je bilo dobro, Hrobatovo žal premalo za točke, ampak fant v tej konkurenci s slabšo številko bolje tekmuje, kot na tekmah evropskega pokala, tako da ima potencial za naprej. Boštjan je v specifični situaciji, v smuku se celo leto ni našel. Danes je malo pokazal zobe, a žal je trenutno to blizu njegovega maksimuma. A mislim, da se bo pobral, jutri pa je cilj, da dobro odsmučamo superveleslalomsko sezono in gremo na finale.''

Zvočna izjava (mp3)
Peter Pen >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov