V Kontiolahtiju brez točk slovenskih točk, debi Nine Zadravec

09.03.2018

Na sprinterski preizkušnji svetovnega pokala v biatlonu v finskem Kontiolahtiju so vse tri Slovenke ostale brez točk, a tekma bo zaradi debitantskega nastopa mlade Nine Zadravec vseeno šla v zgodovino.

Anja Eržen (c) GEPA

Kot prva je od trojice Slovenk na 7,5 km progo krenila najizkušenejša Anja Eržen, ki je v leže streljala brezhibno, nato pa je v stoje prvi in zadnji strel poslala mimo in četrte letošnje točke svetovnega pokala so šle po zlu. Točk ni bilo pričakovati od mladih Polone Klemenčič, ki je med elito štartala drugič in Nino Zadravec, ki je sploh prvič dobila priložnost med elito. Klemenčičeva je na obeh streljanjih zgrešila po enkrat, Zadravčeva pa v prvo enkrat, v drugo pa dvakrat. Erženova je na koncu osvojila 59. mesto, Klemenčičeva je bila 91., Zadravčeva pa je premierno tekmo med najboljšimi končala tik za njo na 92. mestu.

Zmage se je razveselila Belorusinja Darja Domračeva, ki je zgrešila en strel, le pol sekunde je zaostala brezhibna Nemka Frančiška Hildebrand, tretja je bila Italijanka Lisa VIttozzi, ki je prav tako zgrešila en strel, zaostala pa je 5,5 sekund.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov