Ana Drev na 12. mestu, Hrovatova 18. v Ofterschwangu

09.03.2018


Predzadnji veleslalom sezone svetovnega pokala za ženske je gostil nemški Ofterschwang, kjer je ob precej visokih temperaturah nastopilo 48 tekmovalk. Med njimi so bila tudi štiri naša dekleta, Ana Drev, Meta Hrovat, Tina Robnik in Ana Bucik.


Ana Drev, foto: Gepa

Najboljše izhodišče za finale si je priborila Norvežanka Ragnhild Mowinckel, ki je s progo opravila s časom 1:17.83. Prva zasledovalka je bila Viktoria Rebensburg iz Nemčije, ki je za nastop potrebovala 44 stotink sekunde dlje, zaostanek Italijanke Marte Bassino na tretjem mestu pa je znašal 56 stotink.

Drevova in Hrovatova sta prikazali dobri vožnji, obe pa sta si največ zaostanka nabrali v spodnjem delu proge. Ob imenu Ane se je izpisala številka +1.56, ob imenu Mete pa +1.78, s čimer sta prišli na 12. oziroma 15. mesto. Nastopa Bucikove in Robnikove se nista končala dobro. Ana je po prehodu čez prelomnico zgrešila vrata, Tina pa je že pred tem neprijetno padla, nakar so jo v dolino odpeljali z akijem.

Drugi nastop Hrovatove se ni izšel čisto po željah, saj je ob prihodu v cilj zasedla šesto mesto, nekoliko bolje, predvsem v zgornjem delu proge, pa se je odrezala Drevova. Mowincklova je na koncu dobila tekmo, Rebensburgova je bila druga, Američanka Michaela Shiffrin pa se je na stopničke prebila iz četrtega mesta. Ana je bila na koncu 12., Meta pa 18.

Drevova je po preizkušnji dejala: ''Tu pa tam je bil kakšen ovinek dober. V prvem teku sem spodaj peljala zelo slabo, zgoraj pa v redu. Zdajle pa je bil moj nastop nekaj srednjega. Proga je bila normalna, je pa res, da je bil teren precej položen, razen spodnjih nekaj vrat.'' O zadnji tekmi sezone, veleslalomu v Areju, pa je dodala: ''Na Švedskem si seveda želim iti malo višje kot pa danes, dala bom vse od sebe. Čaka me še par treningov, zdaj gremo na pot tja direktno iz Nemčije. Areja se veselim in mislim, da lahko naredim še kakšen dober rezultat.''


Meta Hrovat, foto: Gepa


Glavni trener Denis Šteharnik pa je o nastopih Hrovatove in Drevove dejal: ''Meta je mlada tekmovalka, neizkušena in doživlja velike spremembe, od takšnega do drugačnega snega. Od zelo mrzlih razmer na olimpijskih igrah in tiste snežne podlage, do takšne, kot je bila danes in to so velike stvari. Tu je bila prvič, prostega smučanja po terenu pa ni bilo. Je konstantna tekmovalka, že ob ne najboljši vožnji se lahko uvrsti nekje od 20. do 15. mesta. Razvija se v pravo tekmovalko, sigurno pa še ni domača na tej soljeni podlagi, tega se mora navaditi, prevoziti več ovinkov in potem bo lahko pokazala vse kar zna. Kar se tiče Ane Drev, ji nobena vožnja ni uspela čisto tekoče. V prvi vožnji je bil zelo dober zgornji del, srednji pa odličen. V spodnjem delu je šla preveč z rezervo in veliko izgubila. V drugem teku je ta spodnji del sigurno popravila, je bila boljša, je pa zato v srednjem delu popustila. Nista ji uspeli vožnji brez napak oziroma kot bi želela. Vseeno mislim, da je to dober rezultat, tudi za njo. Ob neidealnem razpletu biti 12. na svetu ni slabo. Ob neki normalni, napadalni vožnji pa seveda lahko meri precej višje. Je v takem stanju oziroma formi, da lahko konkurira najboljšim, a se ji mora iziti.''

Tino Robnik so takoj po padcu s helikopterjem prepeljali v bolnišnico in opravili preglede kolena. Po preiskavi z magnetno resonanco se je žal potrdila bojazen, da gre za strgano sprednjo križno vez v levem kolenu.

Zvočna izjava (mp3)
Ana Drev >>>
Denis Šteharnik >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov