DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalci in skakalke na Norveško, prihaja "Planica7"

06.03.2018

V novih prostorih zlatega sponzorja nordijskih reprezentanc Slovenije, Zavarovalnice Triglav d.d. so se danes predstavili smučarji skakalci in skakalke, ki bodo odpotovali na naslednje tekme svetovnega pokala na Norveško.

FOTOGALERIJA >>>

Zbrane so najprej pozdravili člani uprave Zavarovalnice Triglav, ki so predstavili nove prostore, nato pa so besedo dobili še trenerja in tekmovalci ter tekmovalke, ki jih čakajo naslednje tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih na Norveškem. 


OK Planica je naredil novo tekmovanje, Planica7. To pomeni, da bo zmagovalec tisti, ki bo zbral največ točk v sedmih serijah, ki bodo potekale od četrtka do nedelje. Zmagovalec bo za nagrado prejel 20.000 švicarskih frankov.


Predsednik uprave za izvajanje storitev, Andrej Slapar

Dobrodošli v prostorih Triglav LAB. Prvi rezultati novega poslovanja so nad načrtovanimi in mi smo s tem zelo zadovoljni. Rezultati in odgovornost do okolja sta temelja, na katerih gradimo našo podporo športu. Zelo me veseli, da so nas športniki danes obiskali v naši novi digitalni poslovalnici. Triglav se z novo strategijo še bolj želi približati strankam, upam, da jim bo nova storitev všeč, vsem športnikom in športnicam pa želim uspešen zaključek letošnje sezone.

Član uprave in odgovoren za področje inovacij in digitalizacijo poslovanja, Tadej Čoroli

Nove vsebine, ki jih v naših novih prostorih ponujamo, morda na prvi pogled ne delujejo v povezavi z zavarovalnico, a gledamo v prihodnost. Ideja je, da zbiramo rešitve in ideje in tiste, ki se bodo pokazale kot uspešne in sprejete s strani naših strank, jih bomo širili in ponudili strankam po celi Sloveniji.

Predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, Ljubo Jasnič

Najprej bi rad čestital zavarovalnici Triglav za novo pridobitev, hkrati pa tudi naši Niki Križnar, ki bo čez tri dni dopolnila 18 let. Čestitke za polnoletnost!

Triglav gleda v prihodnost, tako kot tudi smučarski skoki in nordijska kombinacija. V prihodnost gleda uprava Triglava in enako velja za naš kolektiv. Vsi smo ponosni, da to uspešno podjetje nosimo na naših dresih, njihov logotip pa je tudi v izteku največje letalnice na svetu. Mi smo nekako vseskozi povezani. Finala v Planici si sploh ne znam predstavljati brez znaka Triglava v doskočišču letalnice. Hvala vsem zaposlenim v Triglavu! Takšnih stavri, kot jih predstavljate danes, se veselimo. Brez tehnologije v prihodnosti ne bo šlo. Želim vam veliko uspeha. Smo ob koncu olimpijskega obdobja in vesel bom, ko bomo kmalu sedli za mizo in potegnili oceno. Vesel bom, ko se bomo dogovorili za novo štiriletno sodelovanje.

Sten Baloh, glavni trener slovenske ženske skakalne reprezentance

Stopničke smo pričakovali, vedeli smo, da enkrat se bodo te stopničke zgodile. Bili smo potrpežljivi in enostavno so se morale zgoditi. Same se ne zgodijo, potrebno je dobro skočiti. Nika je bila že dvakrat blizu, a zdaj se je izšlo. Ne bom jokal za 0,1 točke, ko bi bila lahko celo na drugem mestu. Bo pa na naslednji tekmi! Sicer pa bi se rad najprej pozdravil, za razliko od Gorana, ki je že moral ostati doma zaradi bolezni. Jaz sem nekako na njegovi poti, a me je Nika s stopničkami pozdravila že brez tablet. Danes smo imeli trening v telovadnici, jutri in v četrtek skačemo na veliki skakalnici v Planici, saj nas konec tedna čaka tekma na veliki skakalnici v Oslu. Vreme nam bo naklonjeno, sneg je že padel, zdaj bo vreme dobro. V petek potujemo v Oslo, v nedeljo imamo tekmo. Nato sledi pot domov in prost konec tedna, nato pa v času Planice finale v Oberstdorfu.

Nika Križnar

Dolgo je že dišalo po stopničkah, zdaj pa mi je uspelo priti na tretje mesto. Bila sem zelo zadovoljna, skoki so bili zelo lepi, takšne kot kažem že od konca japonske turneje. S tem bom skušala nadaljevati. Tudi Maren Lundby se lahko premaga.

Ema Klinec

Po olimpijskih igrah sem v glavi morala predelati kar nekaj stvari. Ni mi bilo lahko, a sem sprejela dano situacijo. Zelo sem vesela nastopov v Rašnovu, kjer sem bila dvakrat osma. Osnova je lepa in gradim naprej na občutkih in samih skokih za naprej.

Urša Bogataj

Vedno se lahko še kaj popravi. Za stik z najboljšimi bo potrebno že poleti pridno delati, poiskati rezerve in jih izkoristiti.

Goran Janus

Bolezen je za mano, zdaj že gledam proti zadnjemu delu sezone. Ekipa za norveško turnejo je Jernej Damjan, Peter Prevc, Anže Semenič, Tilen Bartol, Timi Zajc, Nejc Dežman in Anže Lanišek. Timi bo po tekmi v Trondheimu zaključil sezono, namesto njega bo v Vikersundu in v Planici priložnost dobil Domen Prevc. Cilj do konca sezone je ubraniti peto mesto v pokalu narodov. Blizu so Japonci, a tudi Avstrijci pred nami niso daleč. Če bi v Vikersundu in v Planici končali na stopničkah, bi bilo super. Svetla točka v Lahtiju je bil Damjan, to je pa tudi vse. Vem, da vam je težko razumeti, a glede na poznavanje Lahtija in kakšne napake smo delali, se na tej skakalnici vse hitro pozna, ni metrov in temu primerni so bili rezultati.

Jernej Damjan

Lahti mi ni nikoli ustrezal. Podobno je bilo s Pjongčangom, a letos sem z Lahtijem zadovoljem. Skoki so bili konstantni, nisem imel večjih težavh, na koncu sem naredil lep rezultat. Zaostanek za najboljšimi, če odštejemo Stocha, niti ni bil tako velik. Če mi bo skakalnica ustrezala n bom še naprej tako skakal, bo povsem v redu. Turneja bo dolga, moja želja pa je, da ne bi imel problemov, kot sem jih imel lani v Lillehammerju s tistim vetrom, ko sem zaradi dolgega čakanja skoraj padel, ko mi je zaspala noga. Taki skoki pustijo posledice in potem je potrebno s slabimi občutki na velikanko, kar pa res ni dobro. Želim si umirjenih in normalne skoke.

Peter Prevc

Ob tekmovalnem premoru sem veliko treniral, bil sem na skakalnici in upam, da se je stanje izboljšalo. Kaj posebnega od norveške turneje ne pričakujem, upam, da se zgodi veliko pozitivnih stvari, ki so vedno dobrodošle.

Anže Lanišek

Največja razlika med tekmami celinskega in svetovnega pokala je v sami glavi. Tudi v Lahtiju sem na treningu skakal dobro, vse se mi je izšlo super, ko pa je prišla tekma, pa sem bil v krču. Zdaj je pred mano dolga turneja in še Planica in verjamem, da imam dovolj časa, da pokažem tiste moje prave skoke.

Timi Zajc

Turneja bo dolga, naporna, a to ne bo vplivalo na mene. Skakal bom sproščeno na tekmah, ki so še ostale do konca sezone. Poizkušal bom čim bolj uživati.

Anže Semenič

Menjave skakalnic upam, da mi ne bodo povzročale težav. Upam, da bo vse v redu in da se domov vrnem zdrav.

Tilen Bartol

Upam, da bom turnejo oddelal čim bolj sproščeno in da bom v Planico prišel v čim boljši formi.

Nejc Dežman

Predvsem si želim, da bom boljši, kot sem bil v Lahtiju.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov