Hadalin v Kranjski Gori z najboljšo vožnjo finala do 13. mesta

04.03.2018


Tekmovanje za 57. Pokal VItranc se je v Kranjski Gori nadaljevalo s slalomsko preizkušnjo. Na startnem seznamu prvega teka je bilo tokrat 76 tekmovalcev iz 20 držav, med njimi tudi peterica naših fantov. Prvi slovenski nastop smo videli pri startni številki 46, ki jo je nosil Štefan Hadalin, nato pa so se s podkorensko strmino spopadli še Žan Grošelj, Žan Kranjec, Žan Špilar in Matevž Rupnik.


Štefan Hadalin, foto: Gepa

Razred zase je bil ponovno Avstrijec Marcel Hirscher, ki je v prvem teku s 65. vrati opravil s časom 52.26. Kot je v tej sezoni v navadi, je drugo mesto zasedel Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je zaostal 0.82 sekunde, še 17 stotink več pa je za vožnjo potreboval olimpijski zmagovalec, Andre Mayhrer iz Švedske.

Hadalin je nastopil solidno, predvsem v luči težav z golenjo, ki ga pestijo v zadnjih dneh. Dobro je opravil predvsem s spodnjim delom proge, kar ga je popeljalo na 28. mesto. Z zaostankom 3.40 sekunde se je na tem mestu obdržal vse do konca prvega teka. Grošelj, ki je nastopil za njim je postavil 54. čas, bolje pa se je odrezal Kranjec, ki je prišel na 42. mesto, njegov zaostanek za zadnjim mestom, ki je še vodil v finale pa je znašal točno sekundo.


Žan Kranjec, foto: Gepa

Rupnik in Špilar, ki sta nastopila med zadnjimi, sta poskusila pripraviti presenečenje, žal pa sta oba nastopa sklenila predčasno. ''Proga je bila kar težka, predvsem podlaga je bila zelo zahtevna. Občutki niso bili najboljši, sem pa poskušal čim več izvleči iz te vožnje. Bilo je premalo, sem se pa boril,'' je po nastopu najprej dejal Kranjec, nato pa še povzel cel vikend: ''Na splošno sem zadovoljen, peto mesto včeraj je super, je lep dosežek. Danes pa se mi žal ni uspelo uvrstiti v finale, kar je tudi posledica pomanjkanja slalomskega treninga.''

Štefan je v drugo še nekoliko dodal na plin in pokazal zelo soliden nastop, ki mu je ob prihodu v cilj prinesel tudi vodstvo. O vožnji je dejal: ''Vedel sem, da sta fanta, ki sta nastopila pred mano precej dobra slalomista. Tudi občutek na progi, v določenih delih, je bil precej dober. Rekel sem si, da če prevzamem vodstvo, je to to, je naloga izpolnjena. Poskusil sem malenkost bolj na ostro smučati, saj mi je proga to zdaj dovoljevala, sicer pa sem poskušal smučati enako napadalno.'' Za tem je dodal še nekaj besed o odlični podpori domačih navijačev: ''To je sigurno dodatna motivacija, a prvotno je to, da sam narediš svoje. Je pa še večje zadovoljstvo, ko narediš dobro in te v cilju pričaka taka dobra množica.''


Žan Grošelj, Žan Špilar, Matevž Rupnik

Pred nastopom najboljših dveh po uvodni vožnji je vodilno mesto zasedal Švicar Ramon Zenhaeusern, ki je napadel iz desetega mesta. Kristoffersen je nato prišel na prvo mesto, takoj za njim pa seveda tudi Hirscher, ki je Norvežana na koncu ugnal za 1.22 sekunde. Avstrijec je po tem, ko je včeraj osvojil mali kristalni globus v veleslalomu, danes tako prišel še do slalomskega. Štefanu je uspel izreden skok po lestvici. Njegov čas finala je bil celo najboljši, kar mu je na koncu prineslo odlično 13. mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v karieri.

Zvočna izjava (mp3)
Štefan Hadalin >>>
Žan Kranjec >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov