Lampičeva na razdalji znova med dvajseterico

04.03.2018

Na drugi tekmi tekačic na smučeh po olimpijskih igrah v Pjongčangu v finskem Lahtiju je Anamarija Lampič na 10 km razdalji v klasičnem koraku osvojila 19. mesto.

Anamarija Lampič je četrtič letos na razdalji končala med najboljšo dvajseterico (c) GEPA

Na drugi tekmi svetovnega pokala v Lahtiju so se dekleta merila na 10 km razdalji v klasičnem koraku s posamičnim štartom. V konkurenci sta bili tudi Anamarija Lampič in Nika Razinger. Lampičeva, ki je letos nanizala že nekaj vrhunskih uvrstitev na razdalji tudi tokrat ni razočarala. Po zadržanem začetku je zdaj že v njej znanem slogu stopnjevala ritem in v zadnjih kilometrih pridobivala mesta ter na koncu končala na visokem 19. mestu z zaostankom 1:31,2 za domačo junakinjo Kristo Parmakoski. Drugo mesto je z zaostankom 20,9 sekund osvojila mlada Rusinja Natalija Neprjaeva, tretja je bila z zaostankom 26,7 sekund norveška veteranka Marit Björgen. Razingerjeva je z zaostankom 4:50,4 minut osvojila 62. mesto. "Zadovoljna sem, ker nizam konstantne uvrstitve med dobitnice točk na razdalji. Tudi današnji tek je bil, gledano na splošno, dober, v prihodnosti pa moram izboljšati začetke, ko preveč zaostajam za konkurentkami," je po tekmi povedala Lampičeva.

V moški konkurenci na 15 km nismo imeli svojega predstavnika. Svetovni pokal se bo s tradicionalnim sprintom nadaljeval že v sredo v norveškem Drammnu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov