DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Dvojna nemška zmaga, Jelenko in Vrhovnik brez točk

04.03.2018

Na posamični tekmi nordijskih kombinatorcev v Lahtiju je Marjan Jelenko končal tik za najboljšo trideseterico.

Marjan Jelenko (c) GEPA

Po včerajšnjem ekipnem sprintu je danes Lahti gostil še klasično posamično tekmo nordijsko kombinatorcev. Na 16. tekmi sezone sta nastopila tudi Marjan Jelenko in Vid Vrhovnik, ki sta uspešno pred tem premagala tudi kvalifikacijsko sito. Po skakalnem delu preizkušnje v Lahtiju si naša kombinatorca nista priskakala najboljših položajev pred tekaškim delom. Jelenko je s 114.5 metri in 106,8 točkami zasedal 33. mesto, Vrhovnik je bil s 107.5 metri in 95,3 točkami na 40. mestu. Jelenko je za vodilnim Akitom Watabejem, ki je včeraj počival, danes pa je skočil 130.5 metrov in zbral 142,3 točk, zaostajal 2:22 minuti, Vrhovnik pa 3:08 minut.

Tekaški del preizkušnje našima tekmovalcema ni prinesel rezultatskega napredka. V igri za točke je bil Jelenko vse do zadnjega kroga, nato pa je žal popustil in v cilj pritekel na 35. mestu z zaostankom 3:08,9 za zmagovalcem, za točkami pa je zaostal pol minute. Vrhovnik je zaostal 4:01 minue na 41. mestu. Po odličnih zadnjih nekaj sto metrih je zmagal Nemec Johannes Rydzek, sicer sedmi po skokih, boj za drugo mesto je na ciljni črti pripadel njegovemu rojaku, osmemu po skokih, Vinzenzu Geigerju, tretji je bil Norvežan Jörgen Graabak. Akito Watabe je padel na peto mesto, a še naprej vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Po tekmah v Lahtiju naš glavni trener Mitja Oranič ni bil preveč dobre volje zavoljo rezultatov naših dveh tekmovalcev: "Glede na uradne treninge, kjer v zadnjem obdobju dosegamo odlične rezultate, smo razočarani. Tega ne znamo prenesti na tekmo. Tekmovalcema se je nekaj začrvičilo v glavi in čez to ne znata. Zato je potem na skokih, ki naj bi bili močnejši del naše ekipe, zelo porazno in na tekih s teh pozicij žal ne moremo delati vidnejših rezultatov. Na tem področju bo potrebnega še kar nekaj dela. To se lahko spremeni v zelo kratkem času, a to ni toliko stvar treninga kot je stvar tega, da enostavno spremeniš mišljenje na sami tekmi. Če se to zgodi, je tudi na skakalnici vse veliko lažje narediti," je sklenil Oranič, ki ne izključuje možnosti, da se kakšne izmed zadnjih sedmih tekem svetovnega pokala naša ekipa za voljo izboljšanja pripravljenosti, ne bo udeležila.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna s preizkušnjo v Oslu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov