DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Lanišek, Dežman, Bartol in Damjan skočili na 6. mesto

03.03.2018

Slovenski smučarji skakalci so na ekipni tekmi svetovnega pokala v finskem Lahtiju osvojili 6. mesto.

Anže Lanišek se je na tekme svetovnega pokala vrnil na ekipni tekmi (c) GEPA

Tekmo je za Slovenijo odprl Anže Lanišek, povratnik na tekme svetovnega pokala po decemberskih preizkušnjah v Rusiji. Lanišek je s 121.5 metri in 127,6 točkami naše popeljal na 6. mesto po prvi skupini za Nemčijo, Poljsko, Avstrijo, Japonsko in Norveško. V drugi skupini je Nejc Dežman skočil 113.5 metrov, naši pa so po dveh nastopih imeli 242,4 točk, kar jih je uvrščalo na peto mesto po ponesrečenem skoku Norvežana Daniela Andreja Tandeja. 

V tretji skupini prve serije je za naše skakal Tilen Bartol, ki je pristal pri 113 metrih, zbir slovenskih točk pa je povečal na 357,5 točk. Naše so znova prehiteli Norvežani na petem mestu. Jernej Damjan je kot četrti Slovenec v prvi seriji skočil 121 metrov, naši orli pa so se v finalno serijo prebili s 487,5 točkami na šestem mestu. Vodili so Nemci pred Poljaki in Avstrijci.

V finalni seriji je Lanišek kot prvi naš skočil 118 metrov, Dežman je pristal pri 118.5 metrih in naši so pred zadnjima skokoma imeli 729,9 točk, kar jih je učvrstilo na šestem mestu. V tretji skupini je Bartol skočil v "slovensko območje", pristal pri 118.5 metrih, 855,0 točk pa je naše skorajda že dokončno zajezilo na 6. mestu. Le tega je v finalni seriji s 120.5 metri potrdil Damjan, končni zbir naših točk pa je na prvi ekipni tekmi po olimpijskih igrah znašal 991,0 točk. Prve zmage letos so se veselili olimpijski podprvaki Nemci pred Poljaki in Norvežani. 

Naši z magnetom pri 118 metrih

Oceno naših ekipnih nastopov je s strani tekmovalcev podal povratnik na tekme najvišjega nivoja, Anže Lanišek: "Kot kaže smo v drugi seriji res imeli magnet na 118 metrih, Jernej je skočil malo dlje. Z moje strani skoki niso bili čisto idealni. Rezerve so še, jutri jih bom poizkušal izkoristiti. Včerajšnji prvi skok je bil moj najboljši tukaj, tudi drugi na treningu je bil kar soliden, v kvalifikacijah pa je bil malo ponesrečen. Danes sem skočil v slogu kvalifikacijskega skoka in zato bom na plano moral privabiti tiste prave občutke prvih skokov. Sicer pa sem vesel, super je, da se mi je uspelo vrniti v svetovni pokal. Bilo je kar nekaj težkih trenutkov, a nisem obupal sam nad sabo. V zadnji periodi celinskega pokala se mi je enostavno poklopilo. Že eno periodo prej so bili skoki na precej visokem nivoju, a je bil Dežman takrat premočan. Zbral sem se nato na naslednjo periodo in uspelo je."

Nastope štirih Slovencev, ki so prvič v taki postavi skakali za Slovenijo, je pokomentiral še Nejc Frank, pomočnik obolelega Gorana Janusa, ki ni odpotoval na Finsko: "Šesto mesto je danes, glede na včerajšnje prikazane skoke, naša realnost. Za enkrat sodimo sem. Fantje so delali napake, a za kaj več bi morali narediti res osem odličnih skokov. Danes bomo naredili analizo, pogovorili se bomo, nato pa je jutri nov dan v katerega gremo vedno z optimizmom."

Jutri bo v Lahtiju na sporedu še posamična preizkušnja, na kateri bo Slovenijo poleg današnje četverice zastopal še Domen Prevc.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov