Tim Mastnak do prvih stopničk v karieri

03.03.2018


Svetovni pokal za deskarje in deskarke, ki nastopajo v paralelnih disciplinah se je nadaljeval z veleslalomskima preizkušnjama v turškem Kayseriju. Slovenske barve je branila štiričlanska ekipa, ki se je odrezala odlično, predvsem po zaslugi Tima Mastnaka in Roka Marguča.


Tim Mastnak, foto: Miha Matavž

Moški del ekipe je že v jutranjih kvalifikacijah pokazal, da cilja na najvišja mesta, saj je Mastnak postavil tretji najboljši čas, Marguč pa devetega. Žal preboj v izločilne boje ni uspel Juretu Hafnerju, ki je v zadnjih teden sicer v zelo dobri formi. Tokrat je pristal na 17. mestu, mesto višje pa bi končal, če bi bil le tri stotinke sekunde hitrejši. Več sreče je imela Gloria Kotnik, ki je ujela zadnje mesto za nadaljnje nastope.

Kotnikovo je v šestnajstini finala ugnala Rusinja Milena Bykova, kar je pomenilo, da je bila naša deskarka na koncu uvrščena na 16. mesto, Mastnak in Marguč pa sta nadaljevala z izjemnimi vožnjami in s pohodom do vrhunskih rezultatov. Tim je na poti do polfinala premagal dva Rusa, Dmitrija Loginova in Dmitrija Sarsembajeva, Rok pa je bil boljši od Italijana Maurizia Bormolinija, nato pa še od Avstrijca Sebastiana Kislingerja.


Tim Mastnak

V polfinalu je bil od Marguča nato hitrejši Nemec Stefan Baumeister, ki je na koncu tudi prišel do zmage, Mastnak pa je priznal premoč Italijanu Edwinu Corattiju. Naša deskarja sta se tako pomerila v malem finalu, v katerem je bil boljši Mastnak, ki je s tem prišel do svojih prvih stopničk na tekmi svetovnega pokala v karieri.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov