Lampičeva na sprintu v Lahtiju do 14. mesta

03.03.2018

Svetovni pokal v teku na smučeh se je po olimpijskih igrah nadaljeval s sprintom v prosti tehniki v Lahtiju, kjer je do točk prišla Anamarija Lampič.

Anamarija Lampič je kljub odličnemu finišu ostala brez polfinala Lahtija (c) GEPA

V krasnem sončnem, a tudi mrzlem vremenu se je v finskem Lahtiju danes nadaljevala sezona svetovnega pokala v teku na smučeh. Na sporedu je bil sprint v prostem koraku, v izločilnih bojih pa je nastopila tudi Anamarija Lampič, ki je v dopoldanskih kvalifikacijah na 1,4 km progi postavila 15. čas. Žal so bili prepočasni za najboljšo trideseterico Vesna Fabjan, Nika Razinger in Miha Šimenc

Anamarija Lampič je v zadnji, peti četrtfinalni skupini nastopila ob boku Švedinje Anne Dyvik, Nemke Anne Winkler, Norvežanke Anne Kjersti Kalvaa, Italijanke Greta Laurent in Američanke Ide Sargent. Na težki progi je Lampičeva tekla taktično zelo zrelo in ko se je že zdelo, da bo pred ciljnim sprintom ostala brez možnosti za napredovanje, se je izstrelila s šestega mesta mimo tekmic, žal pa je na ciljni črti za 7 stotink sekunde zaostala za Nemko, medtem ko je Švedinja čez ciljno črto prišla kot prva. Preboj v polfinale ni bil mogoč niti po času in tako ponovitve rezultata iz Seefelda, ko je edinokrat letos tekla med najboljšo dvanajsterico žal ni bilo.

Zmage se je veselila najboljša sprinterka sezone, Norvežanka Maiken Caspersen Falla, ki je ugnala Švedinji Stino Nilsson in Hanno Falk na tretjem mestu. Lampičeva je na koncu osvojila 18 točk za 14. mesto. "V kvalifikacijah je bilo še res zelo mraz in je bil zato tudi sneg drugačen, nato pa se je malo zmehčalo. V četrtfinalu nisem štartala dobro, mislila sem, da sem zlomila palico, a nato sem prišla na super mesto, pred drugim spustom pa so me tekmice prehitele. Pred zadnjim vzponom nisem imela prostora, da bi šla naprej. Nato sem v finišu prehitela, kar sem lahko, a mi je malo zmanjkalo. Jezna sem, ker je bilo res lahko, res bi lahko prišla v polfinale," je po tekmi povedala Lampičeva. 

V moški konkurenci je zmagal svetovni prvak Federico Pellegrino pred Rusom Glebom Retivthhom in olimpijskim prvakom v klasičnem koraku Johannesom Hösflotom Kläbom.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov